Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]FTP się nie łączy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Robię serwer hamachi i mam taki problem ponieważ jak chcę się połączyć z serwerem przez FTP i wgrać pliki "user" (mam serwer postawiony na SF-BY-Badra i muszę je wgrać a nie mogę połączyć się przez FTP bo mam jakiś błąd o co chodzi ??( na Total Comander i WinSCP też nie działa )

Kiedyś było Ok ale teraz jak chce zrobić serwa to mi nie mogę się połączyć z serwerem FTP i nie wgram tych plików a jak ich nie wgram to nie będzie działał serwer więc co mam zrobić kolega też ma taki sam problem podaje wszystko hasło dobrze IP z końcówką 100 i z normalną też nie działa Użytkownik root port 22

Proszę o pomoc daje ++

Opublikowano

do total commandera nie wrzucaj ;X wez fillezillie czy jakos tak przez to powinno pojsc.. i odswiezaj co 24h ;)

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

dobrze skonfigurowales serwer w sysinstall?

moze masz wiecej programow wykorzystujacych wirtualne sieci i sie gryza

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano

dolaczam sie do prosby ten sam blad kolega ma serwa jemu elegancko laczy ja chce mu edytować handlarzy i lipa nie moge si polaczyc dodam iz na serwa normalnie wchodzę !!!!

signxkb.jpg
Opublikowano

a nastawiles hamachi network interface? w virtualboxie? przed odpaleniem plikow i porty odblokowales? lub zapore off ?

ja jak pobralem pliki badara pierwsze co zrobilem to ustawilem hamachi network interface w virtualboxie potem ram nastawilem i odpalilem zalogowalem sie skonfigurowalem serwer w sysinstall potem dalem ./start wyskoczyl ten blad wlasnie ze user walniety zalogowalem sie do plikow (/var/db/mysql/mysql) podmienilem usera potem w virtualboxie wpisalem

/etc/rc.d/mysql-server restart lub ewentualnie reboot i dzialalo wszystko

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Mialem tako samo i sie polaczylem przez FileZile czy jakoś tak

A ja właśnie nie mogę się przez nic połączyć do FTP serwa ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...