Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]KW-1S

Aziraal321

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

KW-1s jest na początku trudny i często zniechęca do dalszej gry, jednak potem dosłownie ci się odwdzięczy. Jako wymaxowany to chyba najzwrotniejszy i najszybszy HT w grze. Jako VI tier robi duże zagrożenie dla 7 tierów, a dla 8 jest całkiem realnym zagrożeniem. U mniej doświadczonego wroga służy jako broń psychologiczna i nie raz widziałem, że koleś mógłby mnie na spokojnie zdjąć na strzała, ale wolał się wycofać, bo w niego wycelowałem. Jak wrzuca wyżej to z kolei jest niedoceniany przez wroga. Mimo iż mogliby Cię wziąść na 2 hity to i tak wolą strzelić w IS-3 którego to nie spenetrują.

Mimo statystyk topowa armata 122mm jest bardzo celna - rzadko pociski zbaczają z kursu, dlatego z powodzeniem na dystansie 400m zamiast statystycznego celowania 0,38 ja celują jak 0,25.

Ja z bitwy wynoszę średnio 15k na czysto, a przyjemność z gry jest nieziemska. Szybo zleciał czas na zbadanie IS i za 20k expa bd mógł zbadać KW-13.

Jak nim grać?

Napewno warto kątować pancerz - wróg i tak to zignoruje, a rykoszety będą szły. Jeśli chodzi o celowanie to celuj najpierw w silnik. Jeśli wróg stoi do cb przodem to celujesz korpus czołgu, a jak ma wieżę tyłem do cb to możesz pokusić się o ammorack. Jak stoi skątowany to celujesz w bliższe gąsienice. Pamiętaj nigdy nie stój bokiem do wroga, bo szybko stracisz sporą ilość hp.

KW-1s to też świetny taran. Jak topuje w tabelce to z powodzeniem może taranować wszystko poza kw-1, kw-2 i Churchilami. Chociaż jak się uprzesz to kw-1 też możesz staranować, ale już od boku.

Moim zdaniem kw-1s to najlepszy 6 tier, chodź wszystkimi nie grałem ;)

Opublikowano

Jak dla mnie , graj Kv-1 , z działem 122/85 możesz rozwalić kv-1s w drobny mak .

Ostatnio grałem z max 6 tierami , i tak jedzie zamną jakiś czołgi i ja kv-1s.

Ten czołg uderzył go 200 ileś a ja 600 i padł . bez 100% załogi

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Masz tu skórki - http://narod.ru/disk...shaded.rar.html

Kup sobie te działo VII tiery silniki itp.

No tak tak kup sobie te działo silniki ta jasne nawet nie widziałeś drzewka tego czołgu tylko musisz spamić debilnym postem.

To tak na 1 bitwe jak mam grać z działem 75mm ? chyba że sie da przełożyć działo do kw-1s z kw-1 ^^

@EDIT@

Czy jak kupie działo 122 MM na KW-1 a ono jest kompatybilne z KW-1S to moge je dać kwasowi ?

Opublikowano

Z działem DT czołg potrafi bardzo dużo.

Aczkolwiek trzeba się namęczyć by do tego działa dojść.

Jest dosyć szybki i zwrotny

Trochę miękki ale daje dużo frajdy z gry

up@ To zależy o jakie działo CI chodzi bo są dwa:

122 mm U-11- Jest kompatybilne

122 mm D2-5T-Jest ono lepsze i niedostępne na KW-1

Opublikowano

KW-1S jest super tak jak up daje dużo frajdy

moge podpowiedzieć jak robicie najlepszy silnik bez najlepszego działa to zróbcie najpierw działo później szybko się uzbiera na silnik

slawek130.png
1390144171-U592769.png

Opublikowano

Tak jak pisałem 122 MM U-11 pasuje na KW-1 jak i KW-1s

A działo wystarczy ,że masz kupione i będziesz mógł je wybrać.

122MM D2-5T nie można mieć na kw-1 i musisz je na kw-1s odblokować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...