Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Zacinający się komputer

rolex1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

z 7 miesięcy temu zmieniłem ramy z 2 na 4 i od tamtego momentu zaczął się dziać problem, komputer mi sie zacinał podczas gry wtedy zacinał mi sie z raz na 2-3 tygodnie i jakoś nie sprawiało mi to problemu lecz od tygodnia zacina się codziennie po pare razy ;<<< a nawet dzisiaj jak oglądałem streama na full screenie zaciął mi się moja temperatura komputera wynosi 60 stopni

Opublikowano

I co dziwisz się ten komp ma z 6lat? Mam takiego lapka właśnie 6 letniego takie kompy są tylko do neta.. Jak już chcesz grać to A) zmień procesor karte i płyte

B ) podstawowa optymalizacja, tj. format, ccleaner, gamebooster, appbooster, defragmentacja dysku

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Defragementacje robiłem niedawno i te inne rzeczy co napisałeś też robiłem

Ziom przed zmiana Kości miałem 2Gb i wyciągałem po 50-60 fps :P i nie zacinał sie w srodku gry

a jak zmieniłem te kosci na 4 gb to wyciagam jescze wiecej tylko ze mi sie nagle scina w srodku gry :P

Opublikowano

Jak problem występuje po zmianie RAM'ów to może memtestem je przeskanuj, być może z nimi jest coś nie tak.

Dopóki nie skorzystałem z Internetu,

nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.

Stanisław Lem

sygna_hnhpqsw.gif

Opublikowano

Defragementacje robiłem niedawno i te inne rzeczy co napisałeś też robiłem

Ziom przed zmiana Kości miałem 2Gb i wyciągałem po 50-60 fps :P i nie zacinał sie w srodku gry

a jak zmieniłem te kosci na 4 gb to wyciagam jescze wiecej tylko ze mi sie nagle scina w srodku gry :P

W takim razie to 4gb to za dużo jak na twój procesor, wyciągnij 2gb i graj.

w83od2.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...