Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] Komputer

MarianJanek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zamiaruje sobie kupic komputer do okolo 2500zl. Mam tu taki zestaw i nie wiem czy jest dobry i ewentualnie co wymienic http://www.morele.net/inventory/info/uL9rWL/

Do tego mam jeszcze kilka pytań.

1.Co powinien miec dobry procesor bo jest kilka typów np. i5 i kazdy jest w innej cenie czyli czyms sie rozni

2. Karta graficzna- wiem, ze pamiec 2gb i jeszcze są inne czynniki tylko jakie

3.Płyta główna- co i jak

4.Pamięc ram, wiem ze od pamieci ale pozniej tez sa jakies znaczki

5.Mając windowsa xp i chcąc zainstalować win 8 to usunie pliki czy zostana?

Troche chaotycznie bo nie jestem dobry z polaka :PP

Opublikowano

cpu na i5 2500k lub i5 3570k , ram zmiem na balisty 2x4gb. na plytach za bardzo sie nie znam ale wydaje mi sie ze lepszym wyborem bedzie asrock p67 pro3 b3.

Opublikowano

Boshe bobik, napisał że chce za 2,5k i tak lekko poza budżet wyjechał a ty mu sprzęt za 2900+ chcesz złożyć.

W tym budżecie zestaw jak najbardziej dobry i nic lepszego nie złożysz tylko pamiątki na Crucial Ballistix 2x4GB 1600MHz zmień

Opublikowano

Tandem tak jak bobik mówi kosztowałby jakoś 250-300zł więcej niż i5 IB bez K + 7850.

1.Co powinien miec dobry procesor bo jest kilka typów np. i5 i kazdy jest w innej cenie czyli czyms sie rozni

2. Karta graficzna- wiem, ze pamiec 2gb i jeszcze są inne czynniki tylko jakie

3.Płyta główna- co i jak

4.Pamięc ram, wiem ze od pamieci ale pozniej tez sa jakies znaczki

5.Mając windowsa xp i chcąc zainstalować win 8 to usunie pliki czy zostana?

1. Są 3 generacje procesorów Intel Core iX. Nehalem(np i5 759) , Sandy Bridge(np i5 2500k), Ivy Bridge(np i5 3570k) Jeśli nie robisz O/C najkorzystniej będzie wybrać i5 3470. Jeżeli małe o/c (do 4.2GHz) to 3570k, a jeśli chcesz cisnąć ile fabryka dała to i5 2500k. Każdy jest w innej cenie, ALE np. i5 2320, i5 2400, i5 2500 różnią się tylko base clockiem.

2. VRAM się liczy kiedy wchodzi w grę rozdzielczość FHD i wyżej.

3. Do i5 IB bez K nie trzeba więcej niż B75.

4. Zwykłe balisty 2x4GB

5. Format all partycji załatwia sprawę.

.

Opublikowano

Dorzuć stówke i bierz to

http://www.morele.net/inventory/info/s89kkY/

w przyszłości dokupisz chłodzenie na procesor i możesz kręcić

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/

to ta usługa.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O6A2MVKEK1

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu zmieni się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...