Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Wymiana części...

piwko007

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mój komp mnie nie zadowala ;/ bf3 na minimalnych 25 fps`ów .. ; < wogle gta 4 50 fps`ów .. .co wymienić ? aby tak bf3 na ultra z nagrywaniem w akcji około 40fps + ?

narazie budżetu nie podam bo zaczynam zbierać od zera xD mam 50 zł ale myślę uzbierać lub poprosić tatę aby kupił ja mu oddam ; )

na dzien dzisiejszy mam :

Dysk twardy WD1,5 TB

Procesor AMD ATHLON II x4 641 2.8 GHz

RADEON HD 4850

PAMIĘĆ RAM 2 x 8 GB DDR III Kingston

ZASILACZ/OBUDOWA TAKE ME 600w

PŁYTA GŁOWNA msi A55M-P33

Sygnatury brak z powodu nauki ;3

Opublikowano
RADEON HD 4850
wymień na coś z typu tej samej firmy, ale już serii wyższej 6970 HD na dobry początek - 700stówek

Ten model karty wymaga jedynie 190W przy obciążeniu na 2 rdzenie układy graficznego.

Zastanawiałbym się nad prockiem i płytą główną, ale to już większy wydatek.

"Alea iacta est!"

Opublikowano

wymień na coś z typu tej samej firmy, ale już serii wyższej 6970 HD na dobry początek - 700stówek

Ten model karty wymaga jedynie 190W przy obciążeniu na 2 rdzenie układy graficznego.

Zastanawiałbym się nad prockiem i płytą główną, ale to już większy wydatek.

Powiedzmy za płyte i jakiegoś i5 ile bym dał ? razem z kartą ? :D

Opublikowano
o ku*a :O dostałem kompa z 3 kola... i sie okazuje, że musze wpier*olić ze swoich jeszcze 2 -.- zanim ja to nazbieram to na tym nowe gry znowu nie pójdą... ; <<<

Opublikowano

Wyhacz tanio i5 2400 (400-500) do tego płytka na B75 (270), PSU do zmiany na XFX Core 550W (240) + karta pokroju HD7850 (650)

Opublikowano

o ku*a :O dostałem kompa z 3 kola... i sie okazuje, że musze wpier*olić ze swoich jeszcze 2 -.- zanim ja to nazbieram to na tym nowe gry znowu nie pójdą... ; <<<

No i kolejny przykład, że nie kupuje się gotowców.... Tylko i wyłącznie składaki i najlepiej, jak sami je składamy ;)
Opublikowano

No i kolejny przykład, że nie kupuje się gotowców.... Tylko i wyłącznie składaki i najlepiej, jak sami je składamy ;)

Rodzice się nie znają.. ja liczyłem na łyzwy + telefon + kase prosiłem o to a tu komputer i się okazuje, że marny -.- ;//

Opublikowano

Odkładaj cacyki najlepiej ok 2-3kafla i masz spokój na ok. 4lata. Gwarancję Ci daję na własnym doświadczeniu.

"Alea iacta est!"

Opublikowano

Odkładaj cacyki najlepiej ok 2-3kafla i masz spokój na ok. 4lata. Gwarancję Ci daję na własnym doświadczeniu.

czyli co ?.. mam zbierać na nowego ? tylko mi powiedz jak ? xD mam 13 lat -.- ;D

Opublikowano

Poproś mamusię na święta o nową kartę graficzną. ~700zł (jak na ciebie) i masz spokój na kilka lat.

Zresztą daj sobie na razie spokój, bo jak dla mnie to grafika tu wadzi przy tym sprzęcie, chodź procek ogrywa tu większą role, pomijając ramy, które masz całkiem całkiem nie zważając na taktowanie.

"Alea iacta est!"

Opublikowano

No i zasilacz...

Też racja nie zważyłem na markę zasilacza. Polecam OCZ lub CORSAIR 650W w górę ~300zł

"Alea iacta est!"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...