Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak sprawdzić czy ktoś włamał się na kompa

James1919

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie czy jest możliwość by sprawdzić czy ktoś włamał mi się na kompa mam Ruter jest chroniony hasłem ale nie wiem może to nie jest przeszkoda

Podejrzewam to ponieważ wyskoczył mi dziwny komunikat już nie pamiętam jak to leciała ale coś o dwóch IP w jednym systemie czy jakoś tak

Cześć...

Opublikowano

Reśnij sobie router igłą (tył routera, mały otwór) i skonfiguruj od nowa i najlepiej załóż nowe hasło.

Jak nie, to kontakt do operatora sieci pomoże, oni to sprawdzą.

"Alea iacta est!"

Opublikowano

ale pieprzysz głupoty

urządzenia podpinane do routera przy DHCP z reguły pamiętają wcześniejsze IP i usiłują podłączyć sie ponownie na stary IP , stąd komunikat . czasem router pamięta przez jakiś czas urządzenie i nie "zrzuca" przez jakiś czas IP zajmowanego przez niego

NIE MA ŻADNEGO PROBLEMU Z NICZYM, za routerem są tylko urządzenia podpinane do niego i to tylko one mogą powodować taki komunikat

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie ma zależnie, każdy router tak działa

routery nie używają publicznych numerów IP w LAN a tylko i wyłącznie nieroutowalne przyznawane przez router z DHCP

nawet jak ktoś użyje numeru IP routera to nigdy tego nie zobaczysz na komputerze bo to niemożliwe

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...