Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Oszustwo Na Allegro

valenar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Otóż mój kolega ostatnio chciał kupić postać na allegro . Otóż wymienił się na silki dokładnie 300 e-pin , za to miał dostać 100 lvl wiz/bard . Wiec wszystko było ok ... dał ss-a z postacią itp. no i kolega dał mu kod z silkami, a tamten nic ... jak kamień w wodę ... co zrobić ? (dodam , że allegro już go zbanowali , a kolega tą wymioanę zrobił po tym , jak kupił na aukcji za 1 zł tą wymianę )

Myślałem nad policją ... ale jakiś anonimowy złożyć wniosek czy jak ? ( niepełnoletni )

ps. niezbyt wiedziałem , gdzie to napisać jeśli można to proszę o przeniesienie do dobrego działu

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Raczej nic nie zrobisz, policja ma to gdzies, jedynie co to bys musial zamemu wymierzyc kare ale nie polecam.

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

jesli masz adres i wszystko do niego ... i jestes ustawiony u siebie to bym go odwiedzil BEZ PRZEMOCY a grzecznie poprosil :)

pod presją tlumu sam by przeprosil i oddal :)

WHAT PART OF

SHUT THE

FUCK UP

DONT YOU UNDERSTAND?

Conan.png Tapai.png Shogo_PL.png ___MagiC___.png

Opublikowano
jesli masz adres i wszystko do niego ... i jestes ustawiony u siebie to bym go odwiedzil BEZ PRZEMOCY a grzecznie poprosil :)

pod presją tlumu sam by przeprosil i oddal :)

Weź nie kozakuj...

@topic

Nic mu nie zrobisz. Jak masz jakieś dokumenty co do wymiany to możesz mu złożyć sprawę w sądzie, ale raczej niczego nie posiadasz, więc wystawić mu można tylko negatywną opinię.

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

Nie licz na policję...

Mojej siostrze zajebali torebke z kluczykami do nowego nissana z 2008 r. i 2 telefony +portfel...

Policja gówno zrobiła, po tym zdarzeniu zraziłem sie do policji na maxa...

JP 100%

Opublikowano

ehh... no fakt nie mam adresu ani nic z tych rzeczy ... jak go można nastraszyć ? ma ktoś pomysł ?

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

@up

nie

nastraszanie jest w Prawie i możesz mieć wyrok.

na sprawę w sądzie Cię nie stać

allegro nie akceptuje wymian więc ! mhm..

i ostrzegam !!

Zawsze ale to zawsze przed zakupem aukcji obejrzcie profil osoby... spiszcie wszystkie dane... itp. jak sa jakies

imie:fasfasf

nazwisko:fasfas

zgloscie to administracji

b577e893e102f.png

Opublikowano

a kolega tą wymioanę zrobił po tym , jak kupił na aukcji za 1 zł tą wymianę

i tutaj sobie przesral cala sprawe bo o 1pln nikt nikomu nie bedzie sprawy robil. Musial by udowodnic ze kupil epina i dostal go na swojego maila oraz ze za niego zaplacil i ze tym epinem doladowane zostalo konto tamtego typa (co jest nie mozliwe bo wiadomo JM a typ sie nie przyzna ze to jego konto)

Tak wiec nic i nikt mu "prawnie" nic nie zrobi . wiec .............:P

PostalDude - Iris - 90

Opublikowano

Tylko tamten ma blok na konto i pewnie zrobi konta na allegro całej wsi ( czyli pewnie z 15 adresów różnych ) i się obłowi nieźle ... blok IP ma , ale kompow na wsi sporo ... dlaczego wieś ? bo jedyne co o nim powiem to : wieśniak

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Nic mu nie zrobi ten twój kumpel, może mu jedynie "naskoczyć" bez urazy B)

Stracił kasę a zresztą kto o zdrowych zmysłach za 300 silków dałby 100lv hmm, ja nie wiem...

Opublikowano

Jesli skradziony przedmiot jest warty poniżej 250zł to nie jest jakoś mocno karalne czy coś w tym stylu że i tak mu nic nie zrobią :P

Po 2 to na allegro sie sprzedaje lub kupuje przedmioty a nie wymienia.

@down

poniżej 250 na 100%

niewymiarowa sygnatura

Opublikowano

#UP:

nie poniżej 250zł tylko 210zł, bo pamiętam u mnie w tv lokalnej (WTK, telewizja lokalna w Poznaniu ;d) kiedyś mówili o jakiejś kobiecie co ukradła przedmiot wartości 210,99 zł i miała rozprawę w sądzie a przekroczyło jedynie o zeta B)

Opublikowano

Zajechać z Jego ojcem do tego faceta co to go tam oszukał. ;)

A tak na poważnie to powiadomić policje, rodziców. :P

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

No sprawa jest trudna mój kumpel miał inaczej wysłał 150zl za konto dostał pasy gdy się wbił konto było okradzione Keyloger ?? Chyba nie ja kupiłem te konto to ja zajełem się sprawą napisałem mu na gg pasy i połowa item itp miałem w 1h gość jeszcze dał 50 sików. :D jeżeli masz gg adres i zależy Ci żebyś miał konto albo 300sików pogadaj z ziomkiem na gg albo real Pozdro

Opublikowano
Otóż mój kolega ostatnio chciał kupić postać na allegro . Otóż wymienił się na silki dokładnie 300 e-pin , za to miał dostać 100 lvl wiz/bard . Wiec wszystko było ok ... dał ss-a z postacią itp. no i kolega dał mu kod z silkami, a tamten nic ... jak kamień w wodę ... co zrobić ? (dodam , że allegro już go zbanowali , a kolega tą wymioanę zrobił po tym , jak kupił na aukcji za 1 zł tą wymianę )

Myślałem nad policją ... ale jakiś anonimowy złożyć wniosek czy jak ? ( niepełnoletni )

ps. niezbyt wiedziałem , gdzie to napisać jeśli można to proszę o przeniesienie do dobrego działu

Kolega !? ty na pewno kupowałeś DAŁEŚ SIĘ W WAŁA ZROBIĆ A TERAZ PISZESZ TU NIKOMU NIEPOTRZEBNE BZDETY !

A CO DO MYŚLENIA TO TRZEBA BYŁO MYŚLEĆ PRZED KUPOWANIEM !

A NIE O POLICJI MYŚLISZ !

TE TWOJE GROSZE TO NA KOLEGIUM NAWET SIĘ NIE KWALIFIKUJĄ !

WIĘCEJ PODATNICY STRACĄ NIŻ TO GÓWNO WARTE !!

Opublikowano
Kolega !? ty na pewno kupowałeś DAŁEŚ SIĘ W WAŁA ZROBIĆ A TERAZ PISZESZ TU NIKOMU NIEPOTRZEBNE BZDETY !

A CO DO MYŚLENIA TO TRZEBA BYŁO MYŚLEĆ PRZED KUPOWANIEM !

A NIE O POLICJI MYŚLISZ !

TE TWOJE GROSZE TO NA KOLEGIUM NAWET SIĘ NIE KWALIFIKUJĄ !

WIĘCEJ PODATNICY STRACĄ NIŻ TO GÓWNO WARTE !!

@offtop

sorry, ale po co się tak unosisz? nie wniosłeś niczego do tej sprawy..

@topic

policja raczej nic nie zrobi, za małe pieniądze inie masz dowodów, do tego firma JOYMAX wyraźnie w swoim regulaminie zabrania sprzedaży/wymian postaci

Opublikowano

aaaaa czy ile tam tego dałeś : P mało kreatywny nick i shift Ci się zaciął czy Caps Locka nie umiesz wyłączyć ? To nie ja tylko mój kumpel ja bym się nie dał gram w silka ponad 2 latka ; )

@topic

Wiem , bo na policję dzowniłem powiedzieli ,że trzeba uważać i raczej nic nie da sie zrobić xD Tylko sąd , ale wtedy trzeba złożyć wniosek o to , żeby starzy tego gościa zapłacili za to , ile ja wydałem na cały przebieg sądowy + te 300 silków ^^

LifeSro

FusionRoad

Opublikowano

Sąd nic tu nie zdziała - złamałeś regulamin allegro i joymaxu, więc nie możesz z tej racji mieć żadnych roszczeń, ba, powinieneś dostać bana na allegro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...