Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Co najlepsze dla LoL'a?

Shayen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przejdę od razu do mojego Pytania/problemu.

Ponieważ zastanawiam się nad kupnem lepszej karty graficznej ponieważ lol dostaję coraz nowsze aktualizacje, nowy wygląd itd.

Od tego mam coraz mniej FPS'ów przed wprowadzeniem nowej mapy (chodzi mi o nowy wygląd, który był chyba w wakacje) miałem na bardzo wysokich po 60-80 fps'ow a teraz? Zaledwie 30-40 na średnich. Wiem że dla niektórych jest to dużo, a dla innych mało. Więc tu moje pytanie czy taka karta graficzna by wystarczyła AMD Radeon HD 6670 ?? Mam 1000 zł oszczędności, ale nie chce od razu wszystkich wydać, chciałbym też kupić nowy monitor, głośniki itd. Jak już miałbym więcej wydać do mniej więcej do 500-600 zł, i czy taka karta graficzna by wystarczyła żeby pociągnąć Skyrim'a na średnich lub wysokich ustawieniach?? Za pomoc daje like. Oraz od razu przepraszam jeżeli to zły dział :)

E9mwj60.png<--- Why? :(

Gość Menesterowy
Opublikowano

To nie jest odpowiedni do tego dział, pytasz się o LoLa a jednocześnie o kartę graficzną i inne gry...

Lepszym wydatkiem byłoby HD6850 (~500zł), jednakże ja bym preferował 7850 (~650zł), gdyż to bardziej przyszłościowa karta.

Opublikowano

Masz z 15 razy lepszą karte graficzna niż ja, a masz mniej fpsów ? Gram na rozdzelczosci 1600 x cos wszysstko na full, procz cieni ( srednie ) i mam 40-60 fps.

masz wylaczone czekanie na sychronizacje ? jesli nie to wylacz

nie będę wypierdalał z tego forum. Nie przeczytalem tresci tematu, leci raport za flame. Mam też twoje ip, wiec spodziewaj się jutro o 18:00 napadu na chate. Jusz stary nie zyjesz. Radze wyjechac do innego kraju, bo cie znajde.

Opublikowano

@:.Bialy_miS.:

Ja tej karty nie mam, i właśnie się pytam czy będzie dobra.

@barabaszek5

Chodzi ci o tą za ~1500 zł?? Jak tak to bardzo śmieszne :D Pisałem jak już 500-600 zł ;D

Opublikowano

Zastanów się najpierw czy chcesz kartę do LoL'a ,żeby szło Ci ~80 fpsów, czy kartę do gier ,która starczy na jeszcze trochę czasu, czy kartę która uciągnie Skyrima.

Opublikowano

Odloz jeszcze kase np. Posprzedawaj czesci ktore bedziesz wymieniac ( te stare) i kup 7870 (ok. 1k) beda ci chodzily wszystkie gry na wysokich bez lagow, chyba ze masz slaby procek i ram.

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Procesor? Nie wiem nie znam się, może wy mi powiecie :P

Procesor Intel? core2 Duo CPU E6750 @ 2.66GHz 2.66 GHz

Gość Menesterowy
Opublikowano

W takim razie najpierw pomyśl o wymianie procesora na lepszy, tanie są teraz AMDki, do 500zł znajdziesz dobry procesor.

Pozbieraj kasę i od razu kup nowy sprzęt.

Opublikowano

To odkladaj, kup 8120 amdka ok. 500zl

To odkladaj, kup 8120 amdka ok. 500zl, tyle ze jak bedziesz wymienial procesor na amd to wiaze sie to z nowa plyta czyli ok. 200-400zl. To nie bedzie tania zabawa

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Radeon 4850 HD tania karta (250 - 300zl) a jedna z lepszyc h do gier, nawet kumplowi trzyma planetside'a 2 (najnowsza gra jakis miesiac temu wyszla) bardzo polecam

Opublikowano

Dobra na razie się dowiedziałem duuuuużo, i że muszę wydać ~1500 zł na nowy komp :P Jak tak chcecie zamknijcie a jak czegoś będę potrzebował poproszę o otwarcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...