Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Solider vs sztrzelec

rafichu8i

Co lepsze???  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1. Co lepsze?

• Solider
      15
    • Strzelec
      15

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Soldier ma większe dmg broni, ale strzelec szybciej strzela i ma więcej hp, oraz ma skilla który co kilka strzałów ulecza hp.

Strzelcem wygrasz pojedynek 1vs3. Możesz też nim spokojnie rozwalić czołg.

Ja spokojnie strzelcem na 10lvlu pokonuje 30lvl soldiera.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Mam obydiwie postaci, na każdym uberki na bliski i daleki zasięg, sold wygra o ile się przyczai i co chwile będzie się chował, tak nie ma z gunnerem szans.

Opublikowano

W zamkniętym terenie gunner, w otwartym soldier. Nie jest to do konca prawdą, poniewaz duzy wpływ na wygraną skill.

Obecnie w BFH nie ma mowy o skillu. Soldy nawet nie strzelają, idzie GS + BS i tyle. Duży wpływ na wygraną ma szczęście. Jeżeli gunner ma IEG i FF to w zamkniętej przestrzeni nie będzie miał problemów (mówimy o doświadczonych graczach) o ile nie trzaśnie w latarnie od BS'a. W otwartym terenie wiadomo, LR PIstol i o ile gunner nie pobiegnie to leży. Można by ten temat ciągnąć w nieskończoność, wchodzi tu jeszcze kwestia duali etc.

Opublikowano

Obecnie jak gram gunnerem to boję się soldiera wywalac w powietrze strzałem z bazooki, poniewaz w odpowiedzi otrzymuję blasta z powietrza. Wiadomo chyba jak zabojczy jest taki blast.

Opublikowano

Wiadomo, szczególnie w połączeniu z latarnią i tego typu przeszkodami. Swoją drogą BS walony z góry jest zbugowany(jak 3/4 BFH) i często nie udaje się go zrobić.

Opublikowano

Moim zdaniem strzelec jest o wiele lepszy od zolnierza - gram zonierzem i teraz trafiaja mi sie tacy strzelcy ze sekunda i mnie juz nie ma , a oni full hp ;/

Opublikowano

A ja wam powiem tak, mam soldka na 15 lvl bronie to AK 74 i ołowiany deszcz, z gunnerami nie mam problemu chyba że lecą we mnie we 2 lub 3. Co do komandosów to biore 3 na klate :P

Opublikowano

Uwaga, gunner im bliżej ofiary, tym większe dmg zadaję.

Więc jeśli gracie soldkiem przeciwko gunnerowi to najpierw użyjcie klaśnięcia, dopiero potem walcie i cały czas idźcie do tyłu.

Natomiast jeśli gracie mandosem to podchodźcie od tyłu, lub wtedy, gdy nie jest pod wpływem tarczy.

graphic.png

Opublikowano

no wiadomo że zależy od broni ale zależy też od tego kto kim jak gra i kim lubi i tyle ;D

Uwaga, gunner im bliżej ofiary, tym większe dmg zadaję.

Więc jeśli gracie soldkiem przeciwko gunnerowi to najpierw użyjcie klaśnięcia, dopiero potem walcie i cały czas idźcie do tyłu.

Natomiast jeśli gracie mandosem to podchodźcie od tyłu, lub wtedy, gdy nie jest pod wpływem tarczy.

Comandem Wystarczy od tyłu racja ale jeszcze lepiej dodać do tego zatrute ostrze co zwiększa twoje szanse iż wyjdziesz z tego starca bez obrażen
JankesPL4444.png
Opublikowano

według mnie nie ma lepszej jak ktos umie grac gunnerem to rozwali soldka a jezeli ktos dobrze gra soldkiem rozwali gunnera:) kazda klasa ma swoje wady i zalety komandos duzo wali malo hp , soldek srednio wali i ma sredno hp , strzelec malo wali ale ma duzo hp :) ja osobiscie wole gunnera , ale zdazaja sie sytuacje w ktorych soldek mnie rozweali bez problemu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...