Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Czarny ekran podczas wchodzenia do sklepu.

efadfa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na samym początku gry (2% fabuły) w czasie pierwszej misji w Bostonie trzeba wejść do sklepu i kupić broń i coś jeszcze. Kłopot w tym, że wchodzę do sklepu, a tuż po wejściu gra się zacina jakbym coś zastopowała, ekran robi się beżowy lub czarny i wywala mnie na pulpit. Wtedy muszę wejść w Menadżer Zadań i wyłączyć grę. Nie wiem o co chodzi, mam kupioną grę, edycje Join or Die (jeśli to coś w ogóle znaczy), grałam najpierw z włączonym Skype'm, potem wyłączonym wszystkim co się da, zużycie CPU 3%, próbowałam dosłownie wszystkiego.

Komputer:

Ram: 4,00 GB

Procesor: Intel® Core ™ i3-2100 CPU @ 3.10 GHz

KartaGraficzna: ASUS EAH5670 Series

System Operacyjny: Windows 7 64bit

Trzeba będzie to coś dodam, piszcie co. A, i jeszcze w styczniu (pod koniec) mam mieć nową kartę graficzną albo więcej Ram, piszcie co lepiej.

-Shit, they hate me, why?

-Because you are who you are. You don't want to be anyone else.

-Yeah... That makes sense.

Opublikowano

To wina Twojej karty graficznej, bo to po prostu dno (jest zintegrowana) ;)

Nic na to nie poradzisz z tą kartą.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

W takim razie jaką kartę mi polecasz, tak żeby działało na fullu i jeszcze może w przyszłości?

Opublikowano

To zależy również od innych czynników. Więcej na temat doboru komponentów dowiesz się w tym dziale:

http://www.mpcforum.pl/forum/439-komputery/

Opublikowano

Teraz odkryłam, że "sterownik ekranu przestał działać, ale odzyskał sprawność" to powód, dla którego gra mi się wyłącza... Jakieś pomysły nowe?

Opublikowano

Aha.. Ale wyjaśnij mi, proszę Cię, jedno: Czemu zintegrowana karta jest zła, a niezintegrowana dobra? Jaka jest między tymi dwoma rodzajami różnica, oczywiście oprócz początku "nie"? i jaką niezintegrowaną polecasz/posiadasz?

Opublikowano
jaką niezintegrowaną polecasz/posiadasz?

Ja mam słabą grafikę - ATi Radeon HD 2600 XT. Jaką polecam? To zależy od innych parametrów Twojego komputera.

Zintegrowana jest częścią płyty głównej i nie można jej wymienić na inną, najczęściej ma mniejszą wydajność, nie posiada swojej odrębnej pamięci - przydzielana jest dla niej część pamięci operacyjnej. Ogólnie jest to tanie, słabe gówno do biura nie gier.

Opublikowano

No to dziwne, bardzo dziwne, bo mój składak miał być robiony pod gry. Cudownie, nieprawdaż? A w takim razie w sklepie popytam.

Opublikowano
No to dziwne, bardzo dziwne, bo mój składak miał być robiony pod gry. Cudownie, nieprawdaż? A w takim razie w sklepie popytam.

Widocznie zauważyli, ze jesteś w tych sprawach zielony i wcisnęli Ci bubel.

Zrób jeszcze to: PPM na Komputer -> Właściwości -> Menedżer Urządzeń i zobacz ile masz kart w zakładce Karty Graficzne.

Opublikowano

Jedną mam. Powiadasz bubel? To ja już sobie z nimi pogadam. I jestem dziewczyną tak nawiasem mówiąc.

Opublikowano

Karta zintegrowana nie jest aż taka zła, sam mam i chodzi wiele najnowszych tytułów (full rozdzielczość, low detale) ;)

@top

Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej najpierw. Jeżeli masz do wyboru ulepszenie RAM lub karty graficznej to wybierz kartę.

@down

Nvidia geforce 310M ? xD

@edit

Zapomniałem dodać że to wszystko na laptopie :D

Opublikowano

Karta zintegrowana nie jest aż taka zła, sam mam i chodzi wiele najnowszych tytułów (full rozdzielczość, low detale).

@top

Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej najpierw. Jeżeli masz do wyboru ulepszenie RAM lub karty graficznej to wybierz kartę.

To bardzo dziwne zjawisko, gdy nowe tytuły Ci działają na zintegrowanej grafice. Widocznie jest ona naprawdę dobra, a kolegi tutaj po prostu nie ogarnia i nie ma co kombinować.

Opublikowano

mam zaktualizowane, była to pierwsza rzecz, jaką zrobiłam...

EDIT: Multi do ACIII chodzi mi pięknie. Przy pierwszym meczu nawet 1 miejsce uzyskałam.

Opublikowano

To może być wina klienta, wczoraj też grałem tą misję i po wejściu do sklepu miałem to samo.

Zainstalowałem jakiś patch z uplay do ac3 i śmigało.

Opublikowano

Jak zainstalowałeś patch? Bo jeśli automatycznie, to raczej mam wszystkie i to nie to.

Opublikowano

Zobacz, czy nie masz patcha 1.0.1:

http://www.instalki.pl/gry/download/patche/Assassins_Creed_III_Patch_1_0_1.html

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ram nie może być za małe. Mam tyle samo i śmiga jak talala. Wina zintegrowanej karty graficznej. Ot co.

76561198059920268.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...