Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(Q) Komputer sam się wyłącza.

WilkuTM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

mam pewien problem z komputerem a mianowicie to ze sie wylacza.

Jestem na 100 procent pewny ze to nie zasilacz bo sprawdzalem 2 inne i nadal sie wylaczal.

Podzespoly takze sa w porzadku iz poniewasz diagnoza nic nie wykazala.

Ale czytalem na forach i pisali ze to moze byc od tego ze komp bez obudowy lezy i sie plyta glowna wygina.

Opublikowano

Komputer i cała elektronika zamieszczona bez obudowa to narażanie jej na uszkodzenia, zakurzenia.

Jeżeli nie masz metalowego biurko, to załatw sobie jakieś akwarium na plastikowej szybie i usztywnij ją na stałe.

"Alea iacta est!"

Opublikowano

To będzie wina wiatraka!

Miałem to samo na starym komputerze, komputer szedł i po 3 albo 5 minutach się wyłączał

chyba że to przez to że bez obudowy jest...

nie jestem pewny

Opublikowano

Komp byl zawsze otwarty takwiec zakurzenie nie wchodzi w gre. Zauwazylem ze podczas wlaczania wyskakuje cos z bios i default settings chyba.

Opublikowano

1.a mniej więcej po jakim czasie się wyłącza i czy przy graniu czy włączysz komputer dostawisz go i wyłączy się sam

2.A gdy się wyłączy to uruchomi się ponownie czy nie?

Opublikowano

Hmmmm... co jakies 15 min i sie nie uruchamia, ale gdy wyskakuje ten napis od bios to slychadz jedno krotkie pi(czyli ze wszystko jest ok) i sie wylacza i po 2-3 sec sie wlacza i jest wszystko ok. Potem po ok 10-15 min wysiada jak by cos zasilanie odcinalo.

a i nie ma znaczenia czy gram czy nie

Opublikowano

Zmień pastę pod radiatorem procesora, przeczyść sprężonym powietrzem owy radiator. Tak Ci się zdaje że jest czysto ale jak zaczniesz czyścić to się zdziwisz.

Opublikowano

Prawdopdopodobnie uszkodzona jest plyta glowna albo procesor, mialem podobny przypadek (komputer sie wylaczal po okolo 30-40s. i po wymianie plyty glownej problem zniknal).

Unbanned :]

Wszelkie pytania/wiadomości kierować na

Misiekantos253

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...