Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Jak zrobić animowany napis z dziur po pociskach ? Sony Vegas

ernest011

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zależy mi na tym, aby zrobić intro w którym powstaje napis z dziur po kulach. Do tego dodać dźwięk jakiejś broni i będzie zajebiście.

Problem w tym, że nie wiem jak zrobić ten napis.

Nie chcę zrobić obrazka z napisem, który odrazu pojawi się w całości.

Chcę zrobić tak, aby napis ten się tworzył.

Wiecie jak to zrobić ?

W moich kręgach już wielu odpadło !

Opublikowano

Bawiłeś się już wcześniej w SV ? masz jakiś kilka ciekawych projektów? bo jeśli nie to taki pomysł jaki chcesz wykonać to trochę wyższa szkoła jazdy...

Nigdy nie myślałem nad takim "napisem" ale można by wykonać to tak:

Powiedzmy,że kule zostawiają "ślad" na jakimś metalu, czyli wgłębienie się pojawi

1: Musisz mieć jakiś render kuli (od pistoletu, oczywiście render musi być w 3D, nie dokładnie ale tylko efekt, tzn cieniowanie itp:P ) z nią czeka nas sporo zabawy na osi czasu i odpowiednim ruchu

2: Masz powiedzmy blachę metalu, nasze tło .... Trzeba by wykonać najlepiej w Photoshopie dziurę po kuli w takiej blaszce ( mały kwadrat- tekstura ta sama co tło)

3: Teraz zabawa na osi czasu : przesuwasz kule po jej torze ruchu, gdy będzie na odpowiednim miejscu pokazuję się ślad po kuli ( wszystko oczywiście musi być dokładnie zgrane itp)

4: Dodajesz muzykę itp... można również dodać np. łuski wypadające z pistoletu :P

Mam nadzieję, że zrozumiałeś :)

Tak jak powiedziałem : nie jest to łatwe ale nie, niewykonalne .

1363095337-U286162.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...