Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]nie mogę puszczać fajerwerek na serwerze!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli posiadasz Craftbukkita to jest to narazie nie możliwe niby jest wersja 1.4.6 lecz nie ma itemków jeszcze ich nie "zaktywowali"

Jeśli tak bardzo chcesz to musisz Vanile pobrać czyli ten podstawowy serwer bez pluginów itp.

Opublikowano

@UP

owszem, da się :) Sam na swoim zrobiłem nieskończone fajerwerki :) Ładniie wygląda spawn :) Ale do rzeczy. Fajerwerki ci zapewne nie startują, tzn nie mają kolorów :) Musisz je ręcznie zrobić :) Wejdź na minecraft wiki i znajdź fajerwerki. Zrób je w craftingu:) Po jednym, bo jeśli masz plugin essentials, to będziesz trzyamał 1 fajerwerk i wpiszesz komendę /more i będziesz miał ich 100 [2 jednym slocie] :). Jeśli chciałbyś, żeby z dispenserów na zegar wystrzeliwały się nieskończoności ich (tak jak u mnie na serwerze) to ściągnij sobie plugin DispenserRefill :) Postaw dispenser i patrząc się na niego wpisz komendę: /dispenserrefill. Teraz twój dispeser jest nieskończony. Wrzuć do niego po 1 fajerwerku z każdego rodzaju i podłącz dispenser do redstone'a (zegar najlepiej) :) Masz piękny widok :) Więcej informacji pisz na skype: dawidn23

Jesli pomogłem, daj lajka :)

Pomogłem? Daj lajka! Z góry dzięki!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...