Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Komputer nie czyta płyty - FIFA 13.

Mizard

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam problem z płytą. Wkładam ją do napędu i się po kręci(będzie ten odgłos) i po chwili cichnie i znowu, tak w kółko. Nie wiem co zrobić, z góry dzięki.

Opublikowano

Jeśli się pokręci, to ręcznie zainstaluj grę. Po prostu w Moim Komputerze kliknij PPM na napęd -> Otwórz i tam uruchom instalację poprzez plik "setup" lub "autorun" ;)

Jeśli nie będzie chciał się napęd w Moim Komputerze otworzyć, to sprawdź na innym PC'cie. Jeśli tam też nie będzie działało, składaj reklamację.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Spróbuj włożyć jakąś inną płytę z grą i zobacz czy działa bo może to być wina napędu.

Ja również myślę, że to może być wina napędu a dokładniej lasera ale pewny nie jestem i czekam na pomoc od osoby, która jest ma z tym styczność lub ma coś co może pomóc. Wczytuję mi inne płyty, lecz tą z Fify nie.

Jeśli się pokręci, to ręcznie zainstaluj grę. Po prostu w Moim Komputerze kliknij PPM na napęd -> Otwórz i tam uruchom instalację poprzez plik "setup" lub "autorun" ;)

Jeśli nie będzie chciał się napęd w Moim Komputerze otworzyć, to sprawdź na innym PC'cie. Jeśli tam też nie będzie działało, składaj reklamację.

Właśnie jest w tym problem, że w ogóle nie chce wczytać tej płyty. Tak jak by szukało, szukało i znaleźć nie umie. Sprawdzałem u mojej siostry czy odpali płytę i faktycznie weszła. Nie wiem w czym jest problem, płyta na pewno jest dobra, bo od razu ze sklepu, ledwo wyciągnięta. Po świętach pójdę spytać się w sklepie co mogło się stać z napędem(ale inne płyty wczytuję). Jeśli ma ktoś jeszcze jakiś pomysł to zapraszam, na razie plusiki dla was na święta za dobre chęci.

Opublikowano

Idź do sklepu i poproś o wymianę, może trafny egzemplarz.

Ale jak napisałem poprzednio. U mojej siostry chodzi i u kuzyna również, więc nie wiem jaki wpływ ma tutaj płyta. Ale tak samo jest z napędem, lecz kiedyś z niektórymi grami też tak się działo.

Opublikowano

Około 4 lat. Ale już sobie poradziłem, wgrałem Fife przez Origin. Temat do zamknięcia. Jeszcze raz dziękuje za odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...