Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno - mieszanka

MrDr4gon98

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka!

Co sądzicie o takim zestawie:

Procesor- Intel Core i5 2500K

Karta graficzna- AMD Radeon HD 7970GE

Karta dźwiękowa- Asus Xonar D2X/XDT

Pamięć ram- Patriot Viper Xtreme Divison 4 DDR3 4x4GB 1866MHz CL9 ELK

Płyta główna- Gigabyte GA-Z68XP-UD4

Zasilacz- Enermax Modu87+

Dysk twardy- WD Caviar Green

Dysk SSD- intel SSD 520 120 GB

Koszty

Intel Core i5 2500K- 800zł

AMD Radeon HD 7970- 1,500zł

Asus Xonar D2X/XDT- 600zł

Patriot Viper Xtreme Divison 4 DDR3 4x4GB 1866MHz CL9 ELK- 350zł

Gigabyte GA-Z68XP-UD4- 500zł

Enermax Modu87+ - 1000zł

WD Caviar Green- 260zł

intel SSD 520 120 GB- 500zł

razem: 5000zł

Totalnie się na tym nie znam, chodzi mi o komputer do gier :P

Co o tym sądzicie?

Czyli taki zestaw by uciągnął najnowsze gry na full detalach? :)

http://www.morele.net/inventory/info/SyRvNO/

Jeszcze jedno pytanko, czy ta karta dźwiękowa będzie się sprawdzała ze słuchawkami Logitech G35 z mikrofonem?

Czy komputer będzie dobry do nagrywania let's play? :D

Dzięki za pomoc! :D

Opublikowano

Wszystko jest źle dobrane. Jak nie wiesz to się nie odzywaj. Co z tego że coś jest dobre, to tak jak byś dał dobry silnik z golfa do traktora, jest dobry ale można dobrać coś bardziej pasującego. I trochę szacunku do moderatorów.

Opublikowano

@Up Szacunkek mam do osob ktore się znaja na sprzecie, a ty sie nie znasz.

Sprzęt jest ok. Znajdą się oczywiscie poprawki ale nie takie jakie "Pan moderator" uznał za lipne...

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Przychodzisz, twierdzisz że ktoś kto dostał moda nie zna się na sprzęcie i jeszcze pochwalasz lipny sprzęt. Osobno te podzespoły są dobre, razem nie tworzą idealnego zestawu. Można złożyć dużo lepszy co zaraz uczynię.

@EDIT

Procka można zmienić ew. na i5 2500k. Masz tu jeden z lepszych SSD, szybki HDD (green to biurowe smiecie) karte dźwiękową bo widze ze chciales osobna, lepszy procek (ma 8 HT więc duzo wydajniejsze renderowanie i takie tam rzeczy) stabilny i polecany zasilacz, bardzo dobrą płytkę pod OC, dobre chłodzenie, szybką i tanią pamięć i fajną przewiewną obudowę.

Opublikowano

RAM przesadzony - wystarczy 8GB Balistików

PSU też do zmiany na np. SS 560W/XFX Core 550W

MOBO do zmiany na coś z Z77 np. G43

SSD tragedia - lepiej wziąć Samsunga 830/840 lub OCZ Vetrex 4

HDD tragedia - Green jest dobry jako magazyn danych. Do zastosowań innych niż magazyn się nie nadaję, więc do zmiany na wersję Blue.

Opublikowano

Czyli taki zestaw by uciągnął najnowsze gry na full detalach? :)

Jeszcze jedno pytanko, czy ta karta dźwiękowa będzie się sprawdzała ze słuchawkami Logitech G35 z mikrofonem?

Czy komputer będzie dobry do nagrywania let's play? :D

Dzięki za pomoc! :D

Opublikowano

@TrueFaith

Jak faszysta...

Ty powinnieneś mieć szacunek do innych i inni do ciebie. Myślisz, że jak jesteś KidModem to nie można ci już np. nasikać na głowę "bo jestem KidModem mpcforum.pl!". Hejter.

@topic

Żeby nie było offtopu - sprzęt taki średni, nie dla wymagających.

Opublikowano

@TrueFaith

Jak faszysta...

Ty powinnieneś mieć szacunek do innych i inni do ciebie. Myślisz, że jak jesteś KidModem to nie można ci już np. nasikać na głowę "bo jestem KidModem mpcforum.pl!". Hejter.

@topic

Żeby nie było offtopu - sprzęt taki średni, nie dla wymagających.

To złóż coś dobrego do renderingu geniuszu :) Oj sorka nie da się lepszego złożyć w tym budżecie. Pewnie dałbyś GTX670, ale 7970 jedzie go jak chce na 12.11.

@Autor:

Jeśli kupujesz komputer do 4 stycznia to weź i7 2700k. Akurat jest promocja i 2700k dostaniesz za 995zł.

Opublikowano

A mi w ogóle nie chodzi o składanie komputera, tylko o szacunek. Myśli sobie, że jest królem jak jest Moderatorem pewnego polskiego forum o nazwie MPCForum -.-

Opublikowano

Nie nie myślę że jestem królem po prostu gościu pierdoli że się nie znam, jak bym się nie znał to bym nie dostał rangi.

Tym bardziej iż wiem że mam rację w tym temacie co w pewnym sensie potwierdza Anoizm.

Co do autora to sprzęcik na dużo lat wystarczy, tym bardziej że technologia coraz wolniej się starzeje (stary Phenom 955 ew. 965 dalej jest polecany i nie jest całkiem zły) Można by było brać 2500k, ale 2600k ma dodatkowe HT co usprawnia render etc.

Nieco zaktualizowany zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/j9vGI/

Ma tańszego 2700k ale jest ciut lepszy (jakaś promocja ruszyła)

Co do karty jak dla mnie bezsens, bo słuchawki wtykam do głośników a te do integry na płycie. Może jest jakaś lepsza jakość dźwięku, jednak dla mnie to marnowanie 250 zł które można by dopłacić do np. dysku Black 1TB (teraz dość tanie są) lub do czegokolwiek.

Opublikowano

@up bo się nie znasz... Nawet sam to potwierdziłeś pisząc czy podałeś dobrą płytę...

Ten zestaw jeżeli będzie tylko do gier można wsadzić na SLI z dwoch GTX 660, tak będą mikro ściny lecz w nowszych grach już to jest wyeliminowane.

Opublikowano

@up bo się nie znasz... Nawet sam to potwierdziłeś pisząc czy podałeś dobrą płytę...

Ten zestaw jeżeli będzie tylko do gier można wsadzić na SLI z dwoch GTX 660, tak będą mikro ściny lecz w nowszych grach już to jest wyeliminowane.

Proszę cię nie odzywaj się już w tym temacie.....

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@up bo co? Moja wiedza jest za duża aby wasz mózg ją pomieścił?? Proponuje różne rozwiązania, a nie jak wy kluczowo trzymacie się jednego zestawu jak by on był "mega super hiper duper wyrąbisty"

Opublikowano

@up bo co? Moja wiedza jest za duża aby wasz mózg ją pomieścił?? Proponuje różne rozwiązania, a nie jak wy kluczowo trzymacie się jednego zestawu jak by on był "mega super hiper duper wyrąbisty"

Uspokój się, bo zaraz tu flame wybuchnie.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

@up daj wiecej ostrzezen bo widze, że po hejcie umiesz tylko to robić.

Co do tematu. Proponuje zmienic karte z Asusa na Sapphire bądź Gigabyte. Asus ze wzgledu na swoje gabaryty lubi się wyginać. (Tak widziałem takie przypadki nawet na żywo)

Opublikowano

@up daj wiecej ostrzezen bo widze, że po hejcie umiesz tylko to robić.

Co do tematu. Proponuje zmienic karte z Asusa na Sapphire bądź Gigabyte. Asus ze wzgledu na swoje gabaryty lubi się wyginać. (Tak widziałem takie przypadki nawet na żywo)

Pokaż mi przypadek, bo mój byczek DCII się nie wygina :) Widzę różne zestawy na forach, nawet te z SLI 570 z krówek Asus'a i jakoś wszystko jest prosto :O

No właśnie widać jak się znasz. Brać SLI 660 z szynami 192bit do 1920x1080 i wyżej :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Przecież to się dusi przy włączonym AA już. Jedynie co je ratuje to FXAA(AMD już ma odpowiednika tego AA, ale dopracować go trzeba) Gdyby zestawić np. 7850 vs 660 w FHD all ultra + max MSAA 660 dostałaby tak w dupę, że mogłoby ich równie nie być.

Opublikowano

Po co refasz ;p Dostałeś najlepszy zestaw w tej cenie

lucyfer - nie byłem pewny czy tą płytkę bo anoizm pisał o G43 a on bardziej ogarnia więc miałem wątpliwość

Opublikowano

Po jaką cholerę tutaj jest Asus za 1750 złotych i to jeszcze na standardowych taktach? No ja pier....

Do zmiany na cichszego i z lepszym chipem GHz Edition

http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd-7970-ghz-edition-3gb-11197-12-40g-499886/ albo całkiem do zmiany na zwykłego HD7970

http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd7970-3072mb-ddr5-384bit-dvi-hdmi-dp-pci-e-925-5500-11197-11-40g-522782/

SSD na samsunga 840

http://www.morele.net/dysk-ssd-samsung-mz-7td120bw-530934/

I teraz dopiero może zostać.

Jeśli będziesz zamawiał zestaw w morelach to możesz sobie dodać do koszyka usługę montażu.

http://www.morele.net/montaz-komponentow-zestaw-komputerowy-od-trzech-elementow-266770/

to ta usługa.

Jeśli będziesz zamawiał to przy zamówieniu w polu kod promocyjny wpisz

O6A2MVKEK1

i naciśnij obok wyślij to koszt montażu zmieni się na 1 złoty a wysyłka będzie darmowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...