Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] - Nowy Gracz + Pytanka.

DawidTson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, kilka dni temu zakupiłem w Media zwykłą wersję BF3 za 60zł..

Ma początku mam pytanie, w sklepie widziałem:

- BF3

- BF3 Premium

- BF3 Premium Edition

Pytanie brzmi czym różni się Premium od Premium Edition.

Następnie pytanie: Opłaca się kupować to Premium, czy Premium Edition i jakie dodatki wchodzą w skład tego "zestawu".. I ewentualnie czy nie lepiej dokupić sobie jakieś dodatki osobno i zrezygnować z "premium".

Kolejne pytanie: Jaką klasą najwygodniej gra się początkującym takim jak ja, i na jakich serwera najlepiej zacząć rozgrywkę. ( Grałem ponad 8lat w cs 1.6 więc jakiegoś malutkiego skilla mam )

Opublikowano

szturmem graj jak w cs'a grałeś zdecydowanie.

premium od premium edition tym że edition to bf + premium a premium to premium.

i7 3770K @4.6GHz

GTX 760 SLI x2

16GB 2400MHz

2x256GB Samsung 830 Raid 0

Opublikowano

- BF3 - Sama gra.

- BF3 Premium - Premium do gry.

- BF3 Premium Edition - Gra razem z premium.

Czy się opłaca to już sam musisz zdecydować, obecnie w podstawkę nadal gra sporo osób i jeżeli wcześniej nie grałeś to przynajmniej dla mnie głupotą jest wydawanie kasy od razu na premium.

Na początku najlepiej grac szturmem z M16a3, potem przerzucenie się na aeka. Mapa na początek, hmm polecam Ci TDM na Kanałach, szybko poznasz tam grę.

Opublikowano

Jak to jest z tym premium, jeśli je teraz kupie dostanę wszystkie dodatki, czy tylko jakieś określone, i jak jest jeśli wyjdzie jakiś nowy dodatek ?

Opublikowano

Kupując premium otrzymujesz dostęp do wszystkich dodatków, mundury, możliwość resetowania statystyk itd. itp.

Jeżeli wyjdzie dodatek to automatycznie jesteś proszony o pobranie patcha i możesz grać.

Opublikowano

- BF3, Podstawka gry, zawiera standardowe bronie, 9 map itp.

- BF3 Premium Jest to rozszerzenie do podstawki, zawierają się w niej wszystkie dodatki, których jest 5, oraz inne udogodnienia, typu pierwszeństwo do serwera i takie tam, dodaje po 4 mapy z każdego dodatku (obecnie dodaje 16 map, ogólnie będzie 20 z dodatków, czyli łącznie z podstawką 29 map) dodatkowe bronie tp.

- BF3 Premium Edition Jest to pakiet, który zawiera dwie powyższe pozycje, czyli podstawkę i rozszerzenie do niej, jest o tyle dobrze, że wszystko w jednym

Pytanie brzmi czym różni się Premium od Premium Edition. Wyżej rozpiska, co każda z wersji zawiera

Następnie pytanie: Opłaca się kupować to Premium, czy Premium Edition i jakie dodatki wchodzą w skład tego "zestawu".. I ewentualnie czy nie lepiej dokupić sobie jakieś dodatki osobno i zrezygnować z "premium".To już zależy od ciebie, jeśli jesteś pewien, że gra ci się podoba, to od razu mógłbyś kupić Premium Edition, lecz jeśli nie jesteś pewien, to narazie sama podstawka, później ewentualne premium. Opłacalność jest taka, że 2 dodatki kosztują ok 100zł, a za premium płacisz tyle, czasem mniej, a masz 5 dodatków + inne bajery

Kolejne pytanie: Jaką klasą najwygodniej gra się początkującym takim jak ja, i na jakich serwera najlepiej zacząć rozgrywkę. ( Grałem ponad 8lat w cs 1.6 więc jakiegoś malutkiego skilla mam ) Na początek szturmowiec, wygodny, łatwy w opanowaniu oraz przydatny na polu walki. Na początek rzucaj apteczki, jak zarobisz punktów na defibrylator to reanimuj poległych, tylko staraj się nie robić im tzw. "niedźwiedzia" czyli zabiją kogoś, ty go reanimujesz i tamten znowu go zabija. Przy strzelaniu na dalsze dystanse strzelaj seriami po 2-3 pociski, lub nawet po 1 pocisku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...