Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak oni to robią?

kdgziomek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dzis gralem sobie zwykla gre olafem na topie przeciw lee sinowi. nie wiem czy ludzie maja jakies op runy czy cos ale co trzeba robic aby gniesc kogos np natym topie. kontra sama chyba nie wystarczy

Opublikowano

zależy jakie runy ten ziomek miał i jakie ty

Druga rzecz to skill

Zależy jak budowałeś olafa

Pewnie nie inewstowałeś w E które daje True Dmg tylko pewnie maxowałeś e i q

Gość ArronBaDo
Opublikowano

nie trzeba kogoś specjalnie gnieść na linii, czasem można nawet paść, ale jeśli potrafimy farmić i mamy dużo więcej farmy od przeciwnika to mamy większe szanse później, bo kille i asysty zawsze wlecą kiedyś, a jak nie farmimy to później nie ma kasy, w late z paru minionów masz tyle golda ile za killa, więc farma to raz, drugą rzeczą są umiejętności, nie zawsze kontra wystarczy, czasem postać X, która kontruje postać Y wygra, czasem to Y wygra X dzięki umiejętnościom, nie raz się z tym spotkałem jak grałem rankedy Fizzem, a ludzie brali na mnie Ryze(taka wg wielu kurweska kontra na Fizza) i ich i tak kładłem bez najmniejszych problemów.

Kolejną ważną rzeczą są masterki i runy, jeśli nas stać i mamy strony to możemy zrobić sobie runy pod konkretną postać, co nam ułatwi grę, tak samo masterki, dobrze dobrane masterki dają zawsze kilka AD, HP itp. warto to wziąć pod uwagę.

Opublikowano

Czynniki dzieki którym możesz wygrać :

-skill

-dobre runy

-counter pick

-i trochę szczescia

Więcej nie potrzeba

Aha i jeszcze prawidłowo ułożone masterki , no iwardy aby nikt cię nie zgankował

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

wymiany na topie sa bardzo ciezkie, sam duzo sie tego uczylem, okolo po dwoch miesiacach umiem juz zdominowac linie i w miare rozsadnie podejmowac decyzje, top to nielatwa sprawa, jesli przegrywasz od samego poczatku sa bardzo male szanse na wyciagniecie sie, nawet jesli ci pomoze jungler, ta linia naprawde wymaga perfekcyjnego opanowania postaci, musisz wiedziec tez co moze zrobic twoj przeciwnik, jakie ma skille, jaki ma playstyle, jesli jestes juz bardzo dobrym solo topem, czteroma postaciami: darius, jax, lee sin, irelia jestes w stanie wygrac z wszystkimi na topie

Opublikowano

Lee sin to praktycznie moj main. Na topie przeciwko olafowi albo dostaje po dupie , albo mam feeda. Jezeli dobrze harasujesz przeciwnego olafa . Czyli po odpowiednim uzyciu q szybko odskakujesz w. Ma ciezko cie w jakikolwiek sposob trafic ,ale jezeli przeciwny olaf jest juz dosc ogarniety ,moje harasowanie jest tylko szkoda dla mnie. Dostawales po dupie ,bo miales wysrane na to czy stoisz za minionami czy nie i kontrolowal cie. Jeden falszywy ruch i spisz. Jednak moim zdaniem olaf jest lepszy w late. Ale co cie obchodzi moja porada ,przeciez olaf jest taki op ze nawet mozesz pushowac i miec wyjebane na farme. Bo to w koncu 2685379063 true dmg jest.

Gość ArronBaDo
Opublikowano

Lee sin to praktycznie moj main. Na topie przeciwko olafowi albo dostaje po dupie , albo mam feeda. Jezeli dobrze harasujesz przeciwnego olafa . Czyli po odpowiednim uzyciu q szybko odskakujesz w. Ma ciezko cie w jakikolwiek sposob trafic ,ale jezeli przeciwny olaf jest juz dosc ogarniety ,moje harasowanie jest tylko szkoda dla mnie. Dostawales po dupie ,bo miales wysrane na to czy stoisz za minionami czy nie i kontrolowal cie. Jeden falszywy ruch i spisz. Jednak moim zdaniem olaf jest lepszy w late. Ale co cie obchodzi moja porada ,przeciez olaf jest taki op ze nawet mozesz pushowac i miec wyjebane na farme. Bo to w koncu 2685379063 true dmg jest.

Olaf jest słabszy w late, łatwo jest trafić jego E, bo widać kiedy Lee leci do ciebie i możesz od razu go pierdolnąć.

Olaf kosi w mid, gdzie może w TF rozjebać ad carry kiedy reszta teamu ma stuna czy inne gówno na sobie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...