Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Płyta Główna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie czy ktoras z tych kart graficznych będa chodzily oto one :ATI Radeon X740 XL albo GeForce 6610XL bedą chodziły na mojej plycie głownej : ECS K7S5A AGP version 2.0 prosze o odpowiedz chce troszke zmodernizowas sobie komputer ;p

Opublikowano

Obie karty, które wymieniłeś obsługują tylko złącze PCI-E, którego twoja płyta główna nie posiada. Musisz wybrać kartę ze złączem AGP

Opublikowano

tu moze czegos sie dowiesz - http://peb.pl/sprzet/572705-grafika-na-sta...a-ecsk7s5a.html

Musisz znalesc karte na AGP

Myślę, że ta grafika jest za mocna na tą płytę, gdzieś przeczytałem, że Na AGP 4x będą chodzić wszystkie grafy AGP 8x oprócz tych z najnowszymi chipsetami czyli RADEON 9800 i GEFORCE FX od 5800 w górę... więc ten Palit GF-7300GT 256MB/128bit/GDDR3 którego mi poleciłeś jest raczej zbyt mocny...

everythingfou - sprawdź to.

Opublikowano

Bez obrazy, ale poco jest modernizować komputer na złączu AGPx4 skoro dziś AGPx8 to już padlina..(wiem bo niestsety sam takowy mam). A co do Twojego pytania, te karty nie będą działąc bo jak powiedzieli koledzy wyżej nie wyprodukowano tych modeli na złącze AGP. Jeżeli już tak bardzo chcesz kup jakiegoś Geforca 6200 bo na 6600 szkoda wydawać pieniędzy ( i tak płyta zaduzo obetnie jej wydajność).

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7