Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[CHAMP] Veigar vs LeBlanc - wady i zalety

brik444

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc jak myslicie - lepiej kupić veigara czy LeBlanc? Kto lepszy w early, kto w late, a może oba champy w sumie są do kitu?

Jeśli nie te dwa, to jakiego maga polecicie do 3150 ip?

Opublikowano

Veigar

Obszarowy stun

Jak nafeedujesz to możesz z ulta nawet prawie całe hp brać ( ja brałem całe dla teemo)

Zabijesz z q dostaje ap

lMJQFOS.png

Kucing~~~~~~~~

Opublikowano

Veigar, gdyż jest to typowy caster, który skupia się na jak najszybszym wyeliminowaniu pojedynczego celu, najlepiej jakiegoś carry przeciwników (bo zadają najwięcej obrażeń i najłatwiej ich jest zabić jednym combem), a tobie zależy aby był dobry w early jak i w late game.

Zalety

+ spokojnie nieszczy każdego papiera na jedno combo.

+ świetny obszarowy stun.

+ dobre przeliczniki i wysokie podstawowe obrażenia pozwalają naprawde robić duże szkody, każdemu kto się nawinie pod nogi.

+ może mieć nieograniczone ilości AP.

+ razem z jego pasywem możemy długo utrzymywać się na linii.

+ świetna kontra na przeciwników z dużą ilością AP.

Wady

- papier.

- nienajlepszy escape mechanizm.

- przed 6 lvl trudno zdobyć killa.

- ciężko jest dobrze puścić stuna.

Opublikowano

Oba są genialne ;d Z tego jak ja grałem albo ktoś grał przeciwko mnie oba champy są świetne.Problem w tym że Veigar potrzebuje praktyki.

Veigar ma duży dmg z samego "q" które można wyfarmić jest genialną kontrą na Ryze dzięki ultowi.Stun masowy cały team można na raz ;p od razu cały team można też potraktować z "w" taki masowy champ dużo robi w tf i niszczy adc. ;d

LeBlanc której ult powala już w 6 minucie, stun z "E", bezpieczny tower dive z "w", ładny dmg z "q" + ult czyni ją champem z jeb*. Może szybko i łatwo wyelminować adc przeciwnika lub innego carry i zniknąć.

Moim zdaniem oba są dobre :( Jednak wole LeBlanc ;p niż tego małego niszczyciela.

kunshi.jpg

Sygnatura jest mojej roboty <3 Chcesz podobną ? :)

Opublikowano

Veigar ma dobrego stuna na Team Fight'y i dobry dmg z "W" jego pasywka z "Q" jest tez mocna :> ,a "R" to jest potęga dajmy na to ze masz full ostury archanioła , Rabadona masz 1000 ap i masz 1600 dmg z ult + 80% ap Przeciwnika :> czyli jak masz dobregoo ap na midzie to masz wygranego mida :>

Opublikowano

Mało kto gra juz tymi postaciami ale veigar i silniejszy w late gamie oraz mid game dzięki aoe skillach. Lb to typowy nuker mający na celu zabić na jedno combo i uciec , więc polecam veigara.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...