Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Początkujący - Jak to zdobyć?

Arcil

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, kilka dni temu zacząłem grać w Cabala. Swoją przygodę postanowiłem zacząć grając Wizardem, ponieważ bardzo lubię magie i tego typu sprawy. Expie sobie, mam już 30lvl+. Poczytałem trochę i znalazłem, że na wyższych levelach dobry jest set Osmium lub Shadow Titanium. I tu nasuwa się moje pytanie: jak zdobyć którąkolwiek z tych zbroi? Oczywiście wiem, że można ją kupić od innego gracza, ale wolę ją zdobyć samemu, bo na razie nie mam zamiaru wydawać realnych pieniędzy na tę grę :)

37496916.png

Opublikowano

Osmium to dopiero na lvlu 90+ ;)

Zbroje itp. możesz zdobyć najczęściej z bossów na dungeonach, lub kupić.

Póki co nie przejmuj się tym że masz słaby set. Polecam zbierać kasę i dopiero na 100+ kupić coś lepszego, a póki co ładuj kasę w upgrade/skille.

Opublikowano

Shadow titanium robiąc questy zdobędziesz z dungów itp. z tego co pamiętam. I nie kupuj seta, bo to się po prostu nie opłaca. Kasa tylko i wyłącznie w skille, to co zdobywasz sam to CI wystarczy ;)

80 nabiłem z kupionymi może 2 itemami? Także na spokojnie i nie przejmuj się, że ktoś lata w lepszym, bo zazwyczaj nie są to ich 1 postacie.

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

JA Ci jeszcze powiem, że radze znalesc jakas ogar gilldie.

ZAwsze pomogą. Na początku bez party nie dasz rady na np ic.

ExMod Blue Member random 2k10

Opublikowano

Kasę wydawać jak przedmówcy mówią tylko w Siebie - Skille/Upgrade'y

EQ do Osmiumów ładnie wybonowanych/wycrafconych nie warto nic kupować.

Lepiej inwestuj w rzeczy, które będziesz długo trzymać, jak np. ROLe etc. no i kupuj biżuterię jeśli tania :D zawsze coś da, a to groszowe sprawy :P

Zakaz reflinków w sygnaturze.

Coming

Opublikowano

Itemki jak juz kupować to z ampem. Takie buty/lapki stit 7% amp + slot wystarczą Ci do 140 lvla. Dropią na Map Part (LID). Jednak na początek polecam wykupić wszystkie skille i upgrady. Gram Wizardem od 2008 roku, także chętnie pomogę.

Opublikowano

Nie kupuj półśrodków. Zbieraj na coś lepszego / spróbuj wydropić samodzielnie. Spokojnie sobie chodź w tym, co Ci wypada. Na wyższym levelu (spokojnie 100+) pomyśl o dobrym secie ampowanym / critowanym (zależy od profesji i builda) - najlepiej, jak ktoś wyżej napisał, wkręcić się do gildii i próbować to zdobyć robiąc high-endowe dungeony z teamem. I nie zapominaj o biżuterii :)

#don't care

Opublikowano

My tu o cabalu mowimy? Dzisiaj bez ladnego Crit DMG w osminkach malo zrobisz.. Oczywiscie nie na 1 lvlu :D

Na 100lv powinienes miec dosc kasy na 1 niezlego itemka. Pozniej juz sie to pouklada, bo w Cabalu na lvlu 100+ sie zabawa zaczyna :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...