Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Diana vs Talon

piona0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temecie nie wiem kogo kupić.Gram topa,mida . Nie gram jungli z góry mówie .Podajcie plusy i minusy postaci .

Z gory dzięki/

Opublikowano

Talon

+Slow z W,

+Pasyw dający 10% więcej obrażeń celom ogłuszonym,wyciszonym,itd.

+Doskok i uciszenie z E

+Q podobne do W Jax'a,

+Ult tworzy teren z ostrzy gdzie jesteś niewidoczny, po przerwaniu kręgu przez ciebie lub przeciwnika ostrza wracając zadają obrażenia.

+Dosyć niskie CD,

Diana,

+Świetny Harras z Q,

+Tarcza z W która zadaje obrażenia gdy kulka trafia,

+E podrzuca przeciwników do ciebie i ich spowalnia.

+Ult to teleport z mocnym DMG, gdy użyjesz wcześniej Q to Ult masz bez CD.

+Pasyw co 3 atak pozwala zadać dodatkowe obrażenia Magiczne.

Opublikowano

Talon - Nie gram, nie wypowiem się.

Diana:

- Riot ją znerfił, i nie jest już T1 champem...

+ by w kolejnym patchu dać jej buffa.

+ Wyjebany champ.

+ Doskok.

+ Ogromny dmg z combo.

+ Kontra na popularne postacie np. Katarine

+ Ma przydatne CC.

Opublikowano

Diana

• tarcza
  • doskok z ulti
  • po uzyciu Q możemy użyć ulti bez CD
  • podrzucenie przeciwników
  • świetny harash
  • easy farma
  • dobra na mida i na topa

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

Diana jest mobilną postacią bazującą na AP. Pełni w dużynie rolę antycarry. Posiada dash umożliwiający ucieczkę bądź doskoczenie do obranego celu. Diana świetnie spisuje się w lesie. Czyści dżunglę w bardzo szybkim tempie i z bezpiecznym zapasem HP. Od 3 poziomu może skutecznie gankować. Niestety jest uzależniona od blue buffa. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby zająć nią miejsce na środkowe alei sprawując rolę typowego AP Carry. Warto pamiętać, że za sprawą skillsetu, który posiada, może mieć problemy ze skuteczną grą, jeśli trafi do zespołu ze słabą inicjacją i CC. Dlaczego? Ponieważ ?pogarda księżyca? musi być w samym środku teamfightu, a jest to dość ryzykowne biorąc pod uwagę jej kruchość. Diana posiada silne umiejętności AoE i (Q, W,E i Pasyw) dlatego nieźle sprawuje się w kompozycjach drużyny opartych na obrażeniach obszarowych.

Plusy:

• Mobilność
  • Szybka i bezpieczna jungla
  • Mocne ganki
  • Nieźle snowballuje
  • Antycarry
  • Roamer
  • Uniwersalność: Jungle, Mid.
  • Silne umiejętności AoE
  • Potężny burst

Minusy:

• AP Melee, jeśli pójdzie na lane, może mieć w early problemy z farmą przeciw ranged postaciom
  • Uzależniona w lesie od blue buffa
  • Trudność w właściwej obsłudze podczas teamfightów ? jeden błąd i nie żyjesz. W zamian daje wymierne korzyści jeśli ją ?wymasterujemy?
  • Kolejna postać z dziadowskim tańcem
  • Mało widoczne piersi GG RIOT, GG!

Opublikowano

Diana:

+Dobry burst na 6 lvlu

+Wysoka Mobilność

+Doskok

+Tarcza

+Możesz iść pod ap tanka.

+Dobre ganki.

Talon:

+Także dosyć dobry burst.

+Przydatny w team fightach.

+Slow.

+Dobry escape.

+Dobre ganki.

Szczerze brałbym Diane ;)

ᕦ༼ຈل͜ຈ༽ᕤ flex your dongers ᕦ༼ຈل͜ຈ༽ᕤ

Opublikowano

Bierz Talona. Gram nim duzo i ani mi sie nie znudzil ani nic w tym stylu. Kazda gra nim cieszy mnie;) robi niezla sieke w tf dzieki w i ulti, sciaga adc/apc na combo. Bije wiekszosc (jak nie wszystkich) miderow w tym wasza ulubiona slaba katarine dzieki silencowi :) diana juz nie jest takim mocnym pickiem po nerfie.

Opublikowano

Bierz Talona. Gram nim duzo i ani mi sie nie znudzil ani nic w tym stylu. Kazda gra nim cieszy mnie;) robi niezla sieke w tf dzieki w i ulti, sciaga adc/apc na combo. Bije wiekszosc (jak nie wszystkich) miderow w tym wasza ulubiona slaba katarine dzieki silencowi :) diana juz nie jest takim mocnym pickiem po nerfie.

Chociaż bardzo lubie talona to z dianą na midzie ma niewielki szanse, no chyba ze masz bardzo dobrego junglera ktory co minute ci ganguje, a jak grasz talonem rankeda i zobaczysz ze w przeciwniej duzynie jest pantheon to wiedz ze masz przeje***e

Hafasah_tr_76_5_logo.png

Opublikowano

jak weźmiesz talona albo diane do jungli to weź roozbiegnij się i pierdolnij w drzewo

Szczerze brałbym Diane ;)

he he he ja też . każdy inteligenty( lub + 15 lat) wie oco chodzi

Opublikowano

Jak masz wybierać pomiędzy Dianą a Talonem to wybierz Talona :rolleyes: . Jeśli chodzi omnie to nie raz grałem Diana kontra ja Talonem i jak do tej pory nikt mnie nią nie zjechał . Bez ukrycia na początku powoli kaleczysz sztyletami 3/4 hp u Diany tepasz robisz kombosa z trzech skili (jeśli jest uparta i nie chcę umrzeć ) nakładasz ignaita i nie masz o czym mówić B) , a Diana nie zrobi takiego "wejścia smoka" i cie niezałatwi na ras <_< .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...