Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zacinający się Mass Effect.

Konrad245

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema jestem nowy na forum i z góry sory jak zły dział.

Mam pytanie.Moje pytanie dotyczy gry Mass Effect (1) gra zacina się , a powinna chodzic na full tak przynajmniej pisało na systemrequirmentslab.Dodam, że gra zacina się na minimalnych detalach.

Mój Komp:

Amd Athlon 2.6ghz

2Gb ram

Windows Xp sp3

Karta graficzna:Gforce 9500 GT

Prosze o szybką odpowiedź

Z góry dzięki

post-376301-0-44624500-1356342842.jpg

Opublikowano

Używaj GameBooster'a, przeczyść rejestr CClenaer'em, graj przy wyłączonych zbędnych programach typu Hamachi, GG, Steam, daj priorytet na proces gry (w Menedżerze Zadań).

Podaj również temperatury podzespołów PODCZAS GRY programem SpeedFan.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Używaj GameBooster'a, przeczyść rejestr CClenaer'em, graj przy wyłączonych zbędnych programach typu Hamachi, GG, Steam, daj priorytet na proces gry (w Menedżerze Zadań).

Podaj również temperatury podzespołów PODCZAS GRY programem SpeedFan.

a według ciebie gra powinna chodzic bez zacinania?
Opublikowano

Zależy jeszcze od procesora, bo to co tu napisałeś, mało mówi.

Opublikowano

Programem CPU-Z np.

Zaraz ściągne program i przesle zdjęcie z tego programu ok?

Programem CPU-Z np.

Down: OK

zdjęcie file://localhost/J:/Documents%20and%20Settings/tata/Moje%20dokumenty/Bandicam/bandicam%202012-12-24%2010-50-38-687.jpg
Opublikowano

Zdjęcie wrzuć tutaj:

http://www.mpcforum.pl/index.php?app=upload

Opublikowano

Podaj temperatury podzespołów PODCZAS GRY programem SpeedFan.

juz tylko ściągne program i włącze gre

to jest zdjęcie podczas grania http://www.mpcforum.pl/uploads/images/1356343621-U376301.jpg

Napisz co jeszcze zrobić dodam, że czasem używam GameBoster'a przy graniu Ja z/w na jakieś 20 min napisz co robic
Opublikowano

Ty się dziwisz, że masz lagi, jak to piekarnik nie komputer. Oczyść go w środku z kurzu (pędzelek/sprężone powietrze), kup pastę termoprzewodzącą na CPU i GPU. Jeśli żadna z tych czynności nic nie da, to znaczy, że masz chiński zasilacz i należy kupić nowy.

Opublikowano

Ty się dziwisz, że masz lagi, jak to piekarnik nie komputer. Oczyść go w środku z kurzu (pędzelek/sprężone powietrze), kup pastę termoprzewodzącą na CPU i GPU. Jeśli żadna z tych czynności nic nie da, to znaczy, że masz chiński zasilacz i należy kupić nowy.

Ok zrobie to a jakby wszystko ładnie było wyczyszczone to gra powinna chodzic?
Opublikowano

Dzieki wielkie oczyścilem kompa i działa bez zarzutów tylko mam takie jeszcze 1 małe pytanie czasem jakdochodze do jakiegoś momentu że zaczynają gadać gra się tnie na chwilke czym to jest spowodowane ?
Opublikowano

Może już Twój komputer po prostu nie wyrabia. Możesz także spróbować na mniejszej rozdzielczości.

Opublikowano

Może już Twój komputer po prostu nie wyrabia. Możesz także spróbować na mniejszej rozdzielczości.

LOL jak przeczyściłem kompa było 36C jak grałem a tera nowu jest 60C jak gram ale zato nie tnie już :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...