Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]DDoSowanie serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, mam taki problem/pytanie, mianowicie co mam zrobic na serwerze, zeby mi go nie ddosowali? Koles mi napisal, ze jest na plikach gotowych (RyKoX) i przez ddosowal, przez co cale navi zjadlo :f. Wiec ponawiam pytanie u gory ;)

Opublikowano

Ale to jest serwer HAMACHI :D. Mam pliki od takiniesmialy + wgralem od RyKoXa (new mapy, ulepszanie itp.) Co musze na nim zmienic, zeby nie byl jako gotowiec? Da sie co?

Opublikowano

Przed DDoS'ami nie uciekniesz, będą chcieli atakować? Będą atakować, nie unikniesz tego. Chyba, że kupisz nie wiadomo jak drogie tarcze.

Opublikowano

Teraz 3 grosze ode mnie.

Ddos Hamachi ?

Raczej ddos na KOMPUTER, a co za tym idzie na połączenie internetowe.

Hamachi to program umożliwiający stworzenie sieci "LAN", więc jedynymi osobami, które mają dostęp do strony umieszczonej na tymże ip z hamachi są osoby wcześniej dodane do sieci.

Opcja 2.

Tenże "serwer" jest na maszynie dedykowanej/vps.

Tak jak pisali panowie @up.

Piszemy do hostingu i GRZECZNIE prosimy ich o zwiększenie przepustowości <bandwith >.

Tarcze DDOS , bez znajomości "szkieletu" i użycia mózgu (IQ powyżej 120 <wiem, nie do osiągnięcia>), na nic się nie zdadzą ;).

Moim skromny zdaniem, jeżeli stawiasz na swoim komputerze - wystarczy Jakiś polecany firewall z blokadą portów.

Przepustowość na komputerze? Raczej nie ;)

Wątpię, żeby jakiś profesjonalista atakował Twój "domowy" serwerek dla "kolegów".

Pozdrawiam

PS. 100 post jej :]

Przed DDoS'ami nie uciekniesz, będą chcieli atakować? Będą atakować, nie unikniesz tego. Chyba, że kupisz nie wiadomo jak drogie tarcze.

Ale obronić się da :)

Wystarczy trochę mózgu i czas :)

KsOC7.jpgPOMOGŁEM? KLIKNIJ LUBIĘ TO!
Opublikowano

Teraz 3 grosze ode mnie.

Ddos Hamachi ?

Raczej ddos na KOMPUTER, a co za tym idzie na połączenie internetowe.

Hamachi to program umożliwiający stworzenie sieci "LAN", więc jedynymi osobami, które mają dostęp do strony umieszczonej na tymże ip z hamachi są osoby wcześniej dodane do sieci.

Opcja 2.

Tenże "serwer" jest na maszynie dedykowanej/vps.

Tak jak pisali panowie @up.

Piszemy do hostingu i GRZECZNIE prosimy ich o zwiększenie przepustowości <bandwith >.

Tarcze DDOS , bez znajomości "szkieletu" i użycia mózgu (IQ powyżej 120 <wiem, nie do osiągnięcia>), na nic się nie zdadzą ;).

Moim skromny zdaniem, jeżeli stawiasz na swoim komputerze - wystarczy Jakiś polecany firewall z blokadą portów.

Przepustowość na komputerze? Raczej nie ;)

Wątpię, żeby jakiś profesjonalista atakował Twój "domowy" serwerek dla "kolegów".

Pozdrawiam

PS. 100 post jej :]

Ale obronić się da :)

Wystarczy trochę mózgu i czas :)

Łatwiej powiedzieć niż zrobić, ale dobrze, że wszystko wychodzi w praktyce :)

Ale się porobiło, jesteś pewny że cię ddosują (lul)? Może włamał ci się do bazy danych i usunął ? Bo w te ddosy to mi się coś wierzyć nie chce.

Kurwa, mistrz!

VLXxO.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...