Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Komp ze sklepu czyli WTF to sie tnie.

Henio :3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam taki oto problem,starzy kupili mi pc ze sklepu ( tak wiem kupuje sie skladaki,taniej itp ale oni nei dadza sobie przetlumaczyc) i nowsze gry sie tna jak ruskie emo.Komputer sam w sobie nie jest zly,tylko karta graficzna do dupy.Oto spec. kompa:

8 GB RAM DDR3

IntelCore I3-2120 3.30 GHZ

GeForceGt610 2GB ( Syf )

Zasilacz jakis 700 W nie moge sprawdzic teraz nazwy poniewaz nie ma mnie w domu :P.

I tu rodzi sie moje pytanie do was, na tym oto filmie

typek gra z ta karta graficzna w bf3 z FRAPSEM na multi i gra chodzi znosnie.Ja wlaczajac BF3 na mega low mam 20 FPS,a co najbardziej mnie dziwi jak ustaiwe ultra high to mam 19 fpsow.Czy to wina mojego pc czy cos mi blokuje te FPSy?

Drugie pytanie:Oplaca sie zmienic tego GeForca na Radeona 4850 ?Nie mam zbyt duzo kasy a ta grafika najbardziej mi przypada pod kieszeń.Jak myslice,z ta grafa poszly by nowy gry w srednich detalach/wysokich?

Sory ze napisalem to chaotycznie i bez znakow interpunkcyjnych ale z telefonu jest dosyc ciezko mi. :)

Opublikowano

@NORW3G

Widać, myślenie to twoja słaba strona. A z resztą, nie znasz się to po chuey piszesz?!

Tak, wymieniaj na radka 4850 bardzo się opłaca, no chyba że jak masz więcej kasy to bierz 7770, jak to ci pingwin polecił.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Zasilacz jakis 550 W Jest,nie iwem jaka nazwa obecnie nie moge sprawdzic.Dzieki za pomoc ale wciaz nie znam odp na 1 pytanie :x.

To w końcu zdecyduj się jaki masz zasilacz, raz mówisz że masz 700W, teraz że 550 W.

A ten koleś, ma po prostu lepszy procek.

50dea4ba1935f.png

Opublikowano

Pingwinek,zasilacz Jakis Enermax PRO87 550 W,jestem juz pewny : ).

A więc,z tą konfiguracją co podałem wyzej + wymienionym radeonie 4850 odpale BF3 na High/Ultra w rozdzialce 1024x760 ? ( Monitor 15cali....)

Opublikowano

Zasilacz dobry nie ma koniecznosci wymiany. Tak przy takiej rozdzialce powinien odpalić. lecz pamietaj że od Vertexa karta będzie głośna, nawet może być głosniejsza od tego syfu co miales.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Zasilacz dobry nie ma koniecznosci wymiany. Tak przy takiej rozdzialce powinien odpalić. lecz pamietaj że od Vertexa karta będzie głośna, nawet może być głosniejsza od tego syfu co miales.

Nie liczy się moc, tylko marka.. Możesz mieć jakiegoś Logica 500W, który ma w rzeczywistości 320W, a możesz mieć OCZ SXS2 500W co ma 18A co daje jakoś 470-480W

Opublikowano

@up O co Ci chodzi? Czy Enermax to gówno? Autor podał zasilacz. To jest dobry zasilacz i nie musi być zmianny. Nie musisz mnie uczyc o zasilaczach amperach i innych.

Pomagam w sprawach komputerowych

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...