Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy wybrałem dobre podzespoły?

mateusz15263

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, za nie długo będę składał sobie nowego kompa i chciałbym się was zapytać czy dobre podzespoły wybrałem. Jeżeli coś nie będzie zgodne (nie odpowiednie) proszę pisać. Z moich obliczeń wyszło, że za wszystko zapłacę około 2000 zł.

Procesor: Intel Core i5 3570k 3.4GHz

Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 700W Modular

Obudowa: SilentiumPC Brutus 410 Pure

Ram: GOODRAM DDR3 4GB x2

Płyta Główna: ASUS CROSSHAIR III FORMULA AM3 Z tym nie jestem pewny.

Grafika: Grafikę wezmę ze starego komputera, mam prawie nową 1gb

Nagrywarka: Doradźcie jakąś za 50-70 zł

Chłodzenie: Nie wiem jakie xD

Opublikowano

Po pierwsze płta główna jest pod socket AM3+, a nie pod 1155. Po drugie, zasilacz o takiej mocy nie jest Ci potrzebny, 500-550w wystarczy, będzie już na przyszłość ;). Karta graficzna... nie tylko pamięć się w niej liczy.

Te części, które podałeś, wykraczają poza 2.000. Podaj model karty graficznej i przyszłe zastosowania komputera.

Opublikowano

Komputer będzie głownie do gier. Grafika: GeForce GT 220 1024 mb ddr3. W starym kompie mam jeszcze taki zasilacz: TACENS RADIX IV-450 nie wiem ale może ten by się nadał i nie trzeba by było kupywać nowego.

Opublikowano

Jeśli do gier, to grafika też do wymiany. Jeśli budżet ogranicza Cię do 2 kafli, to najlepiej bierz zestaw oparty o AMD. Na telefonie jeste, więc może jutro dam Ci listę podzespołów, chyba, że ktoś będzie szybszy :D

Opublikowano

W tym budżecie płyta B75, Intel 3470 lub 3570 + grafika HD7850/HD7870 + jakiś fajny zasilacz typu XFX Core 550W

Niech ktoś ogarnie ^^

Opublikowano

Pingwin po co płacić 170 za chujstony jak można mieć ballistixy za 120 ? I autor chciał jak najmniejszym kosztem więc dajmy te Ballistixy, HD7850 2GB ( i tak all na ultra je ) + płytkę najtańszą pod IB za jakieś 200 zł. Wtedy będzie z 3-4 stówki mniej i to chyba autora satysfakcjonuje

Opublikowano

Jak chcesz kompa na dużo lat to by się przydało zainwestować około 3 tysie, wtedy HD7870 + i5 2500k by był. To już ty decyduj.

Opublikowano

Myśle że coś takiego i starczy spokojnie na 5 lat i nawet więcej :)

http://www.morele.net/inventory/info/ifn3S5/ 

Masz 200zł w zapasie więc po co dajesz P67 Pro3 B3?

Do zmiany na MSI Z77 G55

GPU też do zmiany na:

http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd7870-2gb-11199-00-20g-462854/

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/RVWhBn/ 

o to ci chodzi flap ? dla oszczędności dałem troche taniej , ale teraz dobrą płytę dałem?

@DOWN hyh , byłem pierwszy , ale ze mnie szpaneeeeeer

Opublikowano

http://www.morele.net/inventory/info/RVWhBn/ 

o to ci chodzi flap ? dla oszczędności dałem troche taniej , ale teraz dobrą płytę dałem?

@DOWN hyh , byłem pierwszy , ale ze mnie szpaneeeeeer

Nie warto oszczędzać na MOBO szczególnie tak słabej już lepsza od tej gigabyte jest G43....

System chłodzenia w tamtym szafirku był taki se lepiej sprawdzony już brać ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

E0Y46JBVGW

To chyba ten ale lepiej niech inni powiedzą czy to ten kod ale w 90% jestem pewien że to ten

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

usługę złożenia zestawu komputerowego za 1 zł oraz wysyłkę gratis
Aby skorzystać z promocji należy umieścić w koszyku produkty oraz usługę złożenia zestawu komputerowego i użyć kodu: O6A2MVKEK1 lub W3FHN58JFW wpisując go w pole „Wpisz kod promocyjny” znajdujące się pod sposobami płatności w koszyku zamówienia.

Łap ;)

Żeby nie było - tekst skopiowany z forum pc***.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...