Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Problem ze skyblockiem [Bedzie like] [Bardzo potrzebuje pomocy]

Boru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będę zakładał serwer SkyBlock. Jak mam zrobić tak abym mógł uzywać tylko świata ze skyblocka (aby ten zwykły świat nie był brany pod uwagę lub albo by go wgl nie było)? To ma być tak jak na serwerze mc.skyblock.pl. Gracz tworzy wyspę etc. Nikt nie może niszczyć. Poleci like. Proszę o dokładne wytłumaczenie.

Opublikowano

ale chodzi ci o to, że tworzy ci się nowy świat ?

10  50  100  150  200  250  300  350  400  450  500  550  600  650  700  750  800  850  900  950  1000

Proszę Moderatorów o usunięcie %, jeżeli napisałem post, który był pomocny !

Opublikowano

ale chodzi ci o to, że tworzy ci się nowy świat ?

Tak. Ja bym chciał aby ten świat co się tworzy to był tylko jeden (jedna mapa) i aby było tak jak na mc.skyblock.pl. Bo tam mają dobrze ogarnięty ten plug.
Opublikowano

Yyyyy Mleko?

Jeśli dobrze rozumiem.. Choć prawie nic nie rozumiem to chodzi o ten plugin: IslandWorld..

Pobierz go sobie na serwer i masz gotowego skyblock.. Na JEDNEJ MAPIE!

http://dev.bukkit.or...ds/islandworld/

A co ze zwykłym światem world, generowanym standardowo?
Opublikowano

@up

A co ma być.. Tam na tamtym świecie musisz zrobić spawn.. Nie martw się 2 mapki to nie dużo

Tylko jeśli robie tak jak w instrukcji to wywala błędy w konsoli.

Opublikowano

Niby działa tylko teraz worldguard wywala błędy. Po wywaleniu skyblocka nadal wywala.

Opublikowano

proste wgraj pluginy spawn ustaw na swojej mapie z wyspa wybuduj spawn usun plik world i tyle :D

Mój mały Głodomor : Samsung r540       Mysz:  Logitech M100         Słuchawki :  Creative fatal1ty HS-800    I'd love this set.

Opublikowano

Tylko, że jak usune world to nowy zrobi ;D Moze inaczej: Czy jeśli podmienie pliki z mapy skyworld do folderu world i w plikach pluginu zmienie, że nazwa świata to world, to będzie śmigało?

Opublikowano

Boru To po 1 Musisz usunąc w plikach serwer edytnij go i tam masz nazwe swiata zmien na nazwe tego skyblocka i masz Licze na Like ;]

Opublikowano

Jezu co wy mowicie.. Nie MoNa robic spawna na mapie skyblockowej "islandworld" bo tam moze sie stworzyc wyspa jakiegos gracz... Jesli worldguard wywala ci bledy to go zaaktualizuj bo jest nowsza wersja na 1.4.6..

Zrob spawn na innym swiecie. A w ustawieniach serwera ustaw "world" jako nazwe swiata

sygnaturka2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...