Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Sys petów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Posiadam pliki serwerowe by Terenzo,

Postanowiłem wgrać system petów.

Temat :

http://www.mpcforum.pl/topic/781824-dl-pets-system-final/

Wszystko wgrałem tak jak powinno być :D

Tylko że id z systemu petów kolidowały mi z id tygrysów bengalskich tych co jest kilka rodzajów i inne kolory, także zastąpiłem id wszędzie tymi petami, wszystko ogarnąłem ale wyszło coś takiego :D

Przywołuje mi te bengale jako peta :P , niby nie jest źle bo ładnie się wgrała reszta :D, tylko że bengali nie starczało na cały system petów, więc jakaś pieczęć musiała przywoływać właściwego peta,

Klikam, piszę że został przywołany, ale go nie widać :D

Wszystkie wgrałem do pliki NPC w cliencie :D

w sysser wali coś takiego:

1223 18:43:58691 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 20128

1223 18:43:58691 :: CPythonCharacterManager::CreateInstance VID[57677] Race[20128]

1223 18:43:04020 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 20131

1223 18:43:04020 :: CPythonCharacterManager::CreateInstance VID[57678] Race[20131]

1223 18:43:06578 :: CRaceManager::GetRaceDataPointer: cannot load data by dwRaceIndex 20134

1223 18:43:06578 :: CPythonCharacterManager::CreateInstance VID[57679] Race[20134]

Czyli że chyba nie może ich załadować :P

Hmm, dziwne bo z mob proto clientowego i serwerowego usunąłem bengale :D , tyle że w pliki NPC ich nie ma, także możliwe że gdzieś w patchach są ? Bo mam clienta na Metin2 PL z 2012 roku jeszcze przed wprowadzaniem nowych itemów z Bety.

Co poradzicie w takiej sytuacji ?

Dlaczego jeśli wprowadziłem do NPC wszystkie pliki od petów, wpisy do file archivera zrobiłem sam, wszystko ładnie spakowało. :D

Za pomoc w rozwiązaniu problemu jest limit dzienny +

2421404553.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...