Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Wpisy w Interafce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam problem z wpisami w INTERFACES

usuwa sie moje ip

z hamachi

z koncówka 100 i też Netmask

Dlaczego?

Proszę o pomoc

Daje like

I mam bład połączenia z serwerem

PS.

Po zmianie w Interfaces wpisuje

/etc/rc.d/netif restart

Opublikowano

Tak na prawdę Ci zapisuje , w WinSCP wpisujesz IP z koncowka .100 i dajesz port 22 ?

Wejdz w Ustawienia FileZili ,WinSCP i w ustawieniach daj w limicie czasu oczekiwania "0"

IP z koncowka .100 w IPv4 masz tylko 1 razowo potem przy kazdej probie konfiguracji znika

@Edit: Nie wchodz za kazdym razem w sysinnstall , ustaw 1 a potem tylko wpisujesz /etc/rc.d/netif restart

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Tak na prawdę Ci zapisuje , w WinSCP wpisujesz IP z koncowka .100 i dajesz port 22 ?

Wejdz w Ustawienia FileZili ,WinSCP i w ustawieniach daj w limicie czasu oczekiwania "0"

Sorki,nie o to mi chodzi

Jak instaluje maszyna czyli sysinstall-configure-networking-interfaces-tu mi usuwa /

Sorki,nie o to mi chodzi

Jak instaluje maszyna czyli sysinstall-configure-networking-interfaces-tu mi usuwa /

Tak znika,ale mam błąd połączenia,a w root all ok
Opublikowano

A mozesz normalnie polaczyc sie z Mysql?

Zapora systemowa Off?

Daj sysser moze

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

skonfiguruj raz, wlacz serwer i wpisz po ok. mimucie ps i daj tu ss

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...