Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Skroty klawiszowe (zmiana)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam postanowilem dodac sobie do okienka ze statusem emocjami itp zakladke bonus.

Gdy to juz zrobilem postanowilem zmienic skroty klawiszowe poniewaz gdy dodam tabele z bonusami przydal by sie skrot,

oto efekt mojej edytacji

onPressKeyDict[app.DIK_X]		   = lambda state = "STATUS": self.interface.ToggleCharacterWindow(state)
       onPressKeyDict[app.DIK_C]		   = lambda state = "SKILL": self.interface.ToggleCharacterWindow(state)
       onPressKeyDict[app.DIK_V]		      = lambda state = "EMOTICON": self.interface.ToggleCharacterWindow(state)
       onPressKeyDict[app.DIK_B]		   = lambda state = "QUEST": self.interface.ToggleCharacterWindow(state)

Problem polega na tym ze w praktyce powyzszy kod dziala tak

Klawisz: X - Status postaci

Klawisz: C - Umiejetnosci postaci

Klawisz: V - Emocje postacji

Klawisz: B - Emocje postaci (powinno byc misje postaci)

I jak mam to naprawic, dodam jeszcze ze gdy klawisz B zamienie na V to wtedy wyswietla mi zakladke misje ale i tak na klawiszu B sa emocje postaci.

athlonsygnaturka.png

Opublikowano

Zobacz :

onPressKeyDict[app.DIK_X] = lambda state = "STATUS": self.interface.ToggleCharacterWindow(state)
onPressKeyDict[app.DIK_C] = lambda state = "SKILL": self.interface.ToggleCharacterWindow(state)
#onPressKeyDict[app.DIK_B] = lambda state = "EMOTICON": self.interface.ToggleCharacterWindow(state)
onPressKeyDict[app.DIK_B] = lambda state = "QUEST": self.interface.ToggleCharacterWindow(state)

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

Mam 5.

Juz to naprawilem.

onPressKeyDict[app.DIK_X]            = lambda state = "STATUS": self.interface.ToggleCharacterWindow(state)
       onPressKeyDict[app.DIK_C]             = lambda state = "SKILL": self.interface.ToggleCharacterWindow(state)
       #onPressKeyDict[app.DIK_B]            = lambda state = "EMOTICON": self.interface.ToggleCharacterWindow(state)
       onPressKeyDict[app.DIK_V]             = lambda state = "QUEST": self.interface.ToggleCharacterWindow(state)
       onPressKeyDict[app.DIK_N]		   = lambda state = "BONUS": self.interface.ToggleCharacterWindow(state)

I trzeba zmienic nazwe/y pliku/ow w

locale_pl\locale\pl\ui\windows

tak aby:

tab_1.sub - Status

tab_2.sub - Umiejetnosci

tab_3.sub - Emocje

tab_4.sub - Misje

tab_5.sub - Bony

w moim przypadku bylo to konieczne poniewaz mialem zamienione tak jak by pliki czyli plik tab_4.sub odpowiadajacy za misje mial nazwe tab_3.sub

athlonsygnaturka.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...