Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft 1.4.6 problem

Zajac__PL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, dawno nie grałem w Minecrafta, ostatnio chyba na 1.2.5 albo jeszcze dawniej. Ostatnio znowu mi się zachciało zagrać. Pobrała mi się aktualizacja, 1.4.6, odpalam, a tutaj chyba 10FPS albo mniej, dziwne kratki na wszystkich blokach, grać się nie da, tak ścina. Dałem wszystko na minimalne, wszystkie opcje takie jak 'Chmury' powyłączałem, nic to nie dało. Usuwałem javę, wgrywałem na nowo, zero efektu. Przedtem mogłem normalnie grać, bez żadnych lagów, w kompie nic nie grzebałem, oprócz formatowania dysku i wgrywania na nowo Windowsa. Czym do może być spowodowane? Dodaję screena jak to wygląda :

43782c549b.png

Podaję jeszcze specyfikację komputera, chociaż przedtem MC chodził mi normalnie, no ale może się przydać :

Windows 7

Ram : 2GB

Procesor : AMD Athlon II X2 255 3.10 GHz

Karta Graficzna : NVIDIA GeForce 7025

Z góry dziękuję za pomoc, chcę nagrywać MC na YouTube, ale z tym problemem jest to niemożliwe.

Gość _Shadowlord
Opublikowano

• Wyłącz wszystkie programy podczas grania, najlepiej użyj GBoost.
  • Przeczyść komputer CCleanerem, przefragmentuj dysk programem defraggler.
  • Zainstaluj texturepack 8x8 do minecrat.
  • Zainstaluj modyfikacje optifine i powyłączaj animacje np. wody itp.

Jaki masz system operacyjny?

Opublikowano

Ja tez mam win 7 takze 2Gb ram oraz procek jakze taki sam zato karte graf. mam Geforce 6200

Podaj mi teraz odpowiedz na te pytanie:

.Czy aktualizowales ostatnio sterowniki do karty graf?

Moze byc przyczyna sam .minecraft.Usun caly folder a potem uzyj opcji Force update.

Przeczysc Ccleanerem

Jesli masz stary folder windowsa to go usun.

Sprawdz czy nie masz zadnej tekstury

no i zainstaluj optifine i ustaw na minimalne ustawiania.

Moje tuty:

Opublikowano

@wincentus, tak, ostatnio aktualizowałem sterowniki do grafy, już sprawdzam to, co pisałeś, mam nadzieję, że pomoże.

EDIT.

Po usunięciu .minecraft , zrobieniu Force update, ściągnięciu i wgraniu OptiFine i ustawienie wszystkiego na OFF zmieniło się to, że mam więcej FPS - około 30. Nadal jednak mam te kratki na blokach jak na screenie który podałem wyżej ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...