Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Plugin na nie niszczenie w danym miejscu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Instalujesz Plugina

1. wrzuć go do Folderu Plugins

Wbijasz na serwer

Wpisujesz komende /wand

Pojawia ci się siekiera

prawym zaznaczasz jeden róg terenu i lewy inny ( przekątne )

wpisujesz //expand 100 100 up

potem /region ...

Opublikowano

Wpisz //wand wez sikiere zaznacz lewym przyciskiem myszy 1 obszar i prawym 2 jesli pójdziesz na skos bd to kwadrat a jeśli chcesz aby na dole też nie można było budować/niszczyć wpisz //expand 30 up lub //expand 30 down 30 to obszar ile kratek ma isc w gore teraz wpisz /region define nazwaregionu

i jesli chcesz tam dac jakies klocki to zaznacz teren i wpisz //set 112 (netherem zabudujesz) a jeśli wpiszesz //walls 112 to wejdzie to naookoło

Opublikowano

tzn możesz zrobić tak że za KAŻDE wejscię pobiera pieniadze masz plugin ICONOMY >? EDIT

Słuchaj możesz również odebrać graczowi pieniądze np 10k money za dzialke

i wtedy wpisz /region addmember nazwaregionu gracz

Jak odebrać komuś kase ja na początku patrze komeda ile ma money wpisuje

/money nickgracza

a potem jesli ma np 50000 wpisuje

/money remove nickgracza

i /money give nickgracza 40000

Gość _Shadowlord
Opublikowano

Dzięki toksam

A jak wystawić go na sprzedaż ?

Teren na sprzedaż? Chcesz działki jakieś zrobić czy coś?

Możesz sam sprzedawać dodając /region addowner nazwaterenu nazwagracza i zanim wpiszesz ta komende niech Ci podeśle kase komendą /money pay nick ilość. (wym. iConomy)

A jak działki to polecam PlotMe - robi miasto z działkami automacznymi i po wpisaniu /plot claim gracz automaycznie ją dostaje.

Opublikowano

Ale dajmy na to, że na serwerze gra około 100 ludzi więc nie miałbym zbyt wiele czasu na sprawdzenie działek, a tam może być że już sobie wybudują, nie kupując. Chyba że można to jakoś zabezpieczyć ?

@up tak na sprzedaż.

Opublikowano

ehh człowieku innaczej sie nieda a że 100 os bd wądpie wież czemu ponieważ nawet nie wiesz że od tego jest też moderator a moderator wkłada składki na serwa a ty jeszcze nawet nie umiesz się world Guard posługiwać ogarnełeś już essencial i GroupManger lub perrsision ex?

Ps

Jeśli wcześniej pomogłem daj plusa

Opublikowano

A skąd wiesz ? Może i będzie 100 osób a może nie. To że Ty sam na pewno pytałeś podczas przygód z minecraft, lub uczyłeś się z filmów na youtube, to nie znaczy że ja nie mogę popytać.

Opublikowano

Tak uczyłem się zajeło mi to 1h Umiem większość komed całego WG WE i jak sie pluginy wgrywać to zajeło 1h wiesz czemu? Bo na początku uczyłem się php potem amx a cs i mc w wgrywaniu plug to podobna sprawa tylko że zamiast wgrywania i wpisywania do plugins.ini tu jest Perssmision(nie zawsze)

I jak umiesz te rzeczy to serwer bd pod mistrzowskim okiem radze ci znaleść moderatora/technika który pomoże ci ogarnąć i pomoże w stronie www jeśli nie zrobiona, najlepiej zrób Portal jako strona główna bd to ogólne info dla graczy :=)

Opublikowano

Też się uczyłem. Html umiem php trochę tam ale wiesz wydaje mi się że wgrywanie i komendy do pluginów to całkiem co innego ;]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...