Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Zbiór porad.

l3oSSaK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zbiór porad doświadczonych graczy

- Nigdy nie ufaj żadnemu graczowi ! W szczególności jeśli posiada widoczne uzbrojenie.

- Pamiętaj ze w nocy jesteś bardzo dobrze widoczny gdy korzystasz z latarki, tym samym jesteś łatwym celem.

- Zawsze strzelaj/atakuj(młotkiem,latarka itp.) zombiaka w głowę(celując w inne części ciała nawet go nie zranisz).

- Jeśli z kimś podróżujesz i nie jest nim twój znajomy/Klanowicz to zawsze bądź na baczności i nigdy, przenigdy nie dawaj nieuzbrojonemu broni.

- Masz sporo wartościowych przedmiotów? Nie ryzykuj niepotrzebnie ich utrata, przedmioty których nie będziesz potrzebował w najbliższym czasie zostaw w Globalnym Inventory(dostępny w Bezpiecznych strefach).

- Najlepiej uciekać przed zombi przez przeszkody i pod górę (warto mieć załadowaną stamine do połowy).

- Można wejść na drzewo (oprócz brzóz) stając pod nim i 'skacząc' na nie - schodzimy strzałką w dół, powoli, żeby nie stracić HP. <- Nieaktualne

- Inni gracze łatwo mogą usłyszeć Twoje kroki w budynkach czy chodnikach;

nie warto tracić amunicji na zombiaki.

- Z Safe Pointów (Bezpiecznych Stref) nie wychodź głównymi drogami tylko poboczami - na tych pierwszych często czyhają bandyci.

- Innymi sposobami ucieczki od zombie są także skoki przez płot (wtedy potwory muszą iść na około) a także wskoczenie do np. śmietnika, gdzie nie mają one dostępu.

- Nie zbieraj zbędnych przedmiotów (druga latarka, mały plecak, innego ale słabszego typu jedzenia) gdyż z początku ma się bardzo ograniczoną ilość dostępnego miejsca.

- Wyzerowanie paska głodu i pragnienia nie zabija od razu ale powoli odejmuje punkty życia.

- Pamiętaj, że walka (niezależnie od tego czy bronią białą czy palną) wydaje dźwięki, które przyciągają zombie, ale mogą je też usłyszeć ludzie.

- Uważaj na schodzenie po zboczach. Aktualnie bugi sprawiają, że zły ruch (po widocznej krawędzi poligonu [czyt. równego pola]) może zabrać ci nawet 3/4 życia.

- Gdy strzelasz do zombiaka z broni automatycznej przełącz się na tryb jednostrzałowy (domyślnie:X)

- W dużych miastach uważaj na zombie, gdyż jeden goniący cię nieumarły może zmienić się w hordę

- Staraj się zachodzić przeciwników od tyłu

- Gdy chcesz się przemieścić ~ 2m obok zombiaka zrób to leżąc

- Zbieraj każde medykamenty i amunicje jaką znajdziesz

- Jeśli schodzisz po zboczu i nie chcesz stracić HP kicaj niczym zając podczas schodzenia, w ten sposób unikniesz stracenia HP przez buga. (porada od Noroxor2433)

- Jeśli strzelasz do Kogoś z daleka lub z średniej odległości zmień na Pojedynczy strzał(Oczywiście jeśli masz broń Automatyczną)Dzięki czemu stracisz mniej amunicji i twoje strzały będą celniejsze (od: Noroxor2433)

*** Dawajcie swoje pomysły co można tu jeszcze dopisać ***

*** Proszę o podpięcie ***

<span style="font-family: lucida sans unicode" ,="" 'lucida="" grande',="" sans-serif'="">Handluję tosterami, mikrofalówkami oraz wodą w proszku.

Opublikowano

Niektóre każdy chyba wie ale większość i tak dobre może skorzystam :P

Oczywiscie Like!

Moja porada:Jeśli schodzisz po zboczu i nie chcesz stracić HP używaj takiej sztuczki:Spacja i W,spacja i W i tak dalej,dzięki temu unikniesz stracenia HP przez buga

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

F5

<span style="font-family: lucida sans unicode" ,="" 'lucida="" grande',="" sans-serif'="">Handluję tosterami, mikrofalówkami oraz wodą w proszku.

Opublikowano

Podłączam się.

To już jest nieaktualne, wykreślone

Opublikowano

Witam mam pewien problem otóż

-Zakładam nową postać i nic nie mam ?? nawet latareczki może mi to ktoś wyjasnić ??

Opublikowano

Proszę o dodanie źródła do tematu

http://warz-game.net/forum/index.php?topic=127.0

Podałem tylko że "pewna strona" bo nie byłem pewny czy przypadkiem nie będzie uznane to jako reklama... Ale jeśli mówisz żeby dodać, to spoko.

I jak mozna, to prosze o podpięcie bo może się przydać.

Opublikowano

Porady:

-Jeśli strzelasz do Kogoś z daleka lub z średniej odległości zmień na Pojedynczy strzał(Oczywiście jeśli masz broń Automatyczną)Dzięki czemu stracisz mniej amunicji i twoje strzały będą celniejsze

Opublikowano

@F5

Opublikowano
- Nigdy nie ufaj żadnemu graczowi ! W szczególności jeśli posiada widoczne uzbrojenie.

Bullshit. Gracie na serwerach Europejskich, gdzie każdy do siebie strzela. Na innych (Ameryka czy Rosja) nie ma takiego czegoś. Praktycznie nie ma bandytów. Dziś w sklepie miałem AKM'a, krugera, m16 itp. Przyszedł jeden ziomek z ekipą (chyba ze 4 osoby). Wszyscy snajperki etc. Myślicie, że zabili? Skąd. Nawet się lootem podzielili, bo oni mieli za dużo.

Opublikowano

@up

Ale zauważ że nie każdy taki jest , oni cie nie zabili bo tak jak mówiłeś mieli dobre uzbrojenie i poco mieli cie zabijać i ammo tracić. Wiedzieli że ich nie zabijesz bo mieli dobre.Po za tym są ludzie co dają itemy np.

Gościu sie mnie sie pyta czy mam Wode w globalu

Ja pisze ze mam

On mówi że jak mu przyniose da M107

Przyniosłem i dał mi

Opublikowano

@up

Przed chwilą właśnie zostałem zabity przez amerykańca, bo twierdził, że nie ma broni.

Wyskoczył z AK47 i mnie rozwalił.

Nie każdy jest taki dobry, że popuści...

4770714280454741315510.png
Opublikowano

Może i tak, lecz na serwerze było 90 osób i 1 bandyta. Poszedłem na to snajperskie wzgórze koło clearview i patrzę snajper. O chuj sobie myślę, on się nagle od wraca i mi wywala sniperke, twierdząć, że poluje na tego bandytę i żebym mu pomógł :D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...