Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Komputer z marketu.

Ascerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam taki problem iż kupiłem 2 lata temu komputer (blaszak,monitor,klawiatura,mysz) i sprawa wygląda następująco ostatnio wydaje dziwne dźwięki zasilacz wycie podczas włączania sytemu tylko do logowania i najgorsze wielkie buczenie podczas korzystania z np. przeglądarki , z gier itp. No niestety wtedy wydawało mi się ze to dobry zakup za ta cenę no niestety to był błąd. Ten komputer nawet nie ma możliwości upgreidu ponieważ sam zasilacz OCZ 500w zajął połowę miejsca. Dla mnie ten komputer się kończy więc co poradzicie poczekanie i zmiana na nowy (składany) czy namowa rodziców lub żeby oni go wzięli a mi np kupili nowy (oczywiście ja dołożę to 1000 zł)

Poradzie jakoś :(

Opublikowano

Więc, żeby kupić jakiś sensowny komputer potrzebowałbyś około 1600zł. Uda ci się tyle nazbierać? Zależy też ile będziesz zbierał, bo jak np. 3 miesiące to potem jeszcze lepszy komputer ci złożymy, bo jak zwykle ceny spadną, technologia pójdzie w górę.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

A może zrobić tak ze rodzice wezmą całość na raty a ja np będę mieć to 1600 to im po prostu dam ?

PS: Komputer ma być do gier żeby pograć na rozdzielczosci 1600x900 i na najwyższych detalach

Opublikowano

Pomoże mi ktoś ?

Czy taki gotowy komputer (oczywiście składany nie w markecie) będzie wystarczający żeby grac w te najnowsze gry na full detalach ?

Procesor: Intel QUAD-CORE i5-3470 4x3,2 GHz, w trybie TB 3,6GHz

Płyta główna: Asus P8B75-V

Pamięć RAM: DDR3 8GB (2x4GB dual channel) 1600 Mhz

Wbudowany napęd: Nagrywarka DVDRW - 22x dwuwarstwowa.

Dysk twardy: 1000GB SATA III 7200rpm

Karta graficzna: NVIDIA GEFORCE GTX660Ti 2GB DDR5

Zasilacz: 500W (Chieftec, OCZ, Aerocool)

Karta sieciowa: Zintegrowana na płycie głównej 10/100/1000 Mbit/s

Karta muzyczna: Zintegrowana na płycie głównej

Obudowa: Aerocool Xpredator X1 White Edition(USB 3.0 na przednim panelu)

Opublikowano

No to jaki polecacie.

A cena maksymalna to: 3000 ZŁ (bez systemu poniewaz go juz mam)

A komputer żeby był na tyle dobry by uciągną najnowsze gry na najwyższych detalach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...