Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] Wampirze oczy.

moniś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

26232203.png

Cześć!

W sumie nie mam nic ciekawego do roboty, coś mnie natchneło by napisać kolejny tutorial z moich produkcji navid -> moniś. ; D

Dzisiaj tematem będą wampirze oczy. Pokażę Wam, jak uzyskać całkiem ciekawy efekt.

1. Odpalamy Photoshopa i wybrane zdjęcie, po czym przybliżamy obraz lupą, by wykonanie efektu wampirzych oczu bylo bardziej precyzyjne.

2. Następnie wybieramy narzędzie ŚCIEMNIJ, i lekko przyciemniamy krawędzie oczu tak, aby nadać im wyrazisty kontur. Zmieniamy tryb na CIENIE, a Światło na 37%.

Wszystkie poniższe SS'y są wykonane w przybliżeniu!

before:

tdx541.jpg

after:

fx6kxg.jpg

3. Kolejnym krokiem będzie ROZJAŚNIENIE pozostałej części oczu. Wybieramy zatem narzędzie - ROZJAŚNIANIE. Po całym tym procesie nasze oczka powinny wyglądać podobnie:

yr7cxx.jpg

4. Więc nadszedł czas na zmianę kolorku na bardziej mroczny. Co powiecie na czerwony?

Przechodzimy do Lassa Magnetycznego, po czym z kryciem ustawionym na 2-3% zaznaczamy pierwsze oko.

5. Gdy już zaznaczymy, przechodzimy do Warstwa -> Nowa warstwa dopasowania -> Barwa/nasycenie...

Klikamy OK, i w okienku, które nam wyskoczy ustawiamy opcję KOLORUJ.

Później suwaczkami ustawiamy kolor według upodobań.

Podobnie robimy z drugim okiem.

90z7sq.jpg

6. Wszelkie niedociągnięcia wymazujemy GUMKĄ.

7. Dla efektu, możemy przyciemnić również brwi i rzęsy.

8. Przywracamy obraz do normalnego rozmiaru, po czym wyostrzamy oczka.

OUT:

wc3289.jpg

Pozdrawiam.

| nie rozmawiaj z hejterami. banuj ich. | KLIK | GRAFIKA | TEKSTY |

• 1 miesiąc temu...
Budowniczy
Opublikowano

Tak jak wyzej, jest wiele sposobow no ale plus za checi ;)

logo.png

ViaCamp - Tematyczne Kolonie i Obozy Młodzieżowe na Mazurach

Obóz PaintballowyObóz QuadowyObóz Gokartowo - Quadowy • Obóz Sportów WodnychObóz z Psem 

Obóz PrzygodowyObóz WypoczynkowyObóz Dla DzieciObóz Młodego Kadrowicza • Rejsy Żeglarskie

Opublikowano

@up - po raz kolejny widzę (nie tylko ja bo moderatorzy dają ci ciągle warny) za posty bardzo "podobne" do spamu :) Najlepiej napisać "tak jak wyżej" i iść do następnego tematu.

@topic

Mi się praca podoba gdyż na prawdę do oczy wyglądają jak wampirze. Czy można to zrobić łatwiej? Nie wiem gdyż jestem na poziomie 0 w obsłudze PS'a (dopiero się uczę). Można była też (pod obrazkiem efektu końcowego) zmienić kolor skóry na taki bardzo blady :) Dla podkreśleniu czerwonych oczu na białym "tle".

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...