Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Odblokowanie portów Livebox Neostrada

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema . Mam problem z odblokowaniem portów na LiveBoxie z Neostrady, na tym nowym .

Wchodzę na 192.168.1.1 , Loguje się, ( Zaawansowane --> Sieć --> NAT/PAT ) I tam mam coś o portach, domyślam się, że to to, ale nie rozumiem jednego ... co wybrać w okienku "Aplikacja/Usługa" , który port powiązać z czym ?

Mam zamiar zrobić serwer NO-HAMACHI Metin2 .

Proszę mi nie wysyłać bezsensownych Tutków z przed kilku lat -.-" , ponieważ większość przeczytałem i żaden nie pasuje do nowego Live Boxa .

Dołączam SS ze strony Routera . Proszę o pomoc :)

post-170122-0-40968600-1356177580_thumb.png

t6wjg0.png http://www.petycjeonline.com/dragonball - Podpisz się, to Cię nic nie kosztuje, a wielu może ucieszyć ! :))
Opublikowano

Jeśli masz Liveboxa , ja osobiście też mam , to nie da się zrobić serwera NO-HAMACHI , GDYŻ NIE MASZ ZEWNĘTRZNEGO IP

nexi.png

CYTOWAĆ MOJE POSTY, JEŚLI LICZYCIE NA POMOC !!

Opublikowano

W taki wypadku, jeśli się da to w tym liveboxie nie da się portów przekierować. Posiadam ten sam ,sprawdzałem już wszystkie opcje i nie ma tka jak w tamtym.

nexi.png

Opublikowano

A da się stworzyć serwer Metin2, tylko dla siebie, do którego mógłbym wgrywać różne rzeczy itd. po to, żeby później postawić dedyka ?

Hamachi chyba nie wypali, bo IP się zmienia i po krótkim czasie sam nie będę mógł wejść na Serwa ..

Jakieś pomysły ? Proszę o link do Tuta :)

t6wjg0.png http://www.petycjeonline.com/dragonball - Podpisz się, to Cię nic nie kosztuje, a wielu może ucieszyć ! :))
Opublikowano

Że niby od kiedy na hamachi IP się zmienia. Jest ciągle takie same więc nie ma obaw o nic.

nexi.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...