Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Instalacja FreeBSD na dedyku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż nie bardzo wiem czy to jest błąd ale wyjaśnię w czym mam problem. Otóż posiadam dedyka ale bez FreeBSD tak więc musiałem sobie sam zainstalować. Z początku ściągłem wersję : 7.4 (64-bit) , więc wchodzę sobie przez KVM , montuje obraz, i kompletnie się nic nie dzieje. No to sobie myślę "może inna wersja" , tak więc pobrałem 8.3 (64-bit) i nadal to samo. To myślę inaczej "może u niech się coś spie...ło , spróbuje Windows" , tak więc pobrałem "mandriva" , zamontowałem i od razu wlazło mi do instalacji, aby się upewnić się jeszcze bardziej wypaliłem Windows 8 i również bez problemu przeszło do instalacji. I tutaj kieruje do osób które się na tym znają, gdzie leży błąd?? , dlaczego inne systemy wczytują się jak powinny a FreeBSD kompletnie jest martwy?.

signjpg_swwrens.jpg

Opublikowano

Proszę

http://www.freebsdwiki.net/index.php/Installing_FreeBSD_with_netboot

http://freebsd.therek.net/handbook/install-media.html

Poradzilem sobie :) , zamontowalem obraz przez Deamon i wybralem stacje. Wszystko ladnie pieknie no ale mam pierwszy blad (przepraszam za bledy).

errorjpg_xwpehax.jpg

signjpg_swwrens.jpg

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Wydaje mi się , że źle coś zrobiłeś Błąd montowania płyty .. Lub po prostu naciśnij okej i to olej ... i zobaczysz czy w związku z tym errorem będzie się coś działo po całkowitej Instalacji ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...