Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Myszka bezprzewodowa

ptr93

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zastanawiałem się nad zakupem myszy bezprzewodowej. Jednak wadą jest, że większość z tych myszy jest zasilana akumulatorkami. Ale czytałem parę postów w internecie i piszą niektórzy, że są myszki bezprzewodowe które maja wbudowany akumulator, i z których można korzystać, kiedy ładują się przez usb. Słyszał ktoś o takich?

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

Ogólnie nie polecam Ci myszki bezprzewodowej, jest to takie gówno że masakra. Lepiej kup coś na kablu i już, co prawda są myszki bezprzewodowe które można podłączyć kablem jak się bateria rozładuje. Jak siedzisz dużo na kompie i chcesz grać w gry to nie kupuj bezprzewodowej. Sam kupiłem kiedyś myszkę bezprzewodową i się tylko denerwowałem. Myszka ogólnie działała dobrze a jej wadą było że musiałem co chwile zapierdalać po nowe baterie do sklepu. Jak kupowałem to kupowałem te lepsze ale myszka trzymała w granicach 4-5dni a ładowanie baterii to była strata czasu gdyż musiałem myszkę odstawiać na podstawkę ;/

HBV27j.png

Opublikowano

Tak ale dajmy na to że np. grasz w CS'a celujesz z awp w kolesia i jeb baterie padły a tak to z przewodową zawsze jakoś wykręcisz chyba że masz całe biurko koło myszki zasyfione no to.... mały problem.

Opublikowano

wcale nie problem z takimi myszkami , czasem sa lepsze niz normalne średnio od 3000 dpi do 6000 dpi

- pozbędziesz się kabli

- nie jest lekka , bzdury piszą wyżej. dobrej firmy myszka jest na pewno dobrze zrobiona i obciążona na dodatek 2x akumulator tez wazy

- ma funkcje o kontroli napięcia i NIGDY nie padnie ot tak sobie w czasie gry , wytrzyma tak do 3-5 tygodni bez ładowania

- wada droga jest, tak od 200-400 zl warto kupic taka myszkę, ładowarka jest w komplecie często jako podstawka na myszkę

są myszki które nie maja wcale ładowania przewodowego, w komplecie z padem pod myszkę przez który jest zasilana indukcyjnie

nie piszę o zdechlakach nawet dobrych firm w cenie do 300 zł , tylko o porządnych i profesjonalnych myszkach nawet dla graczy

polecam coś z serii Logitecha z Unifying albo Razer dla graczy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Co wy piszecie...ja mam bezprzewodową i trzyma ponad miesiąc ( używam codziennie po 4-5h )...Kupuj, jest bardzo wygodna jak oglądasz np. na telewizorze przez HDMI :3

Opublikowano

Nie polecam bezprzewodowych. To fakt że działa jak cudo, gładziutko jeździ i wgl, możesz jej używać leżąć na łóżku etc, ale to tylko pierwsze wrażenie. Tydzień minie już się przycina, odrobinę dłużej i już po godzinie co 5min zacinanie po 20sekund. Z początku ładowałem te baterie i zamieniałem, ale tak mnie to wkurzało, że w końcu wypierdzieliłem w cholerę ten szajs. Koledzy dobrze mówią, grasz sobie, ważna akcja a tu bam, szczególnie jak grasz w jakieś mmorpg gdzie robisz jakąś misję 30min, później to trzeba powtarzać :)

Opublikowano

Dobra, ale mi nie chodziło o myszki na baterie tylko zasilane akumulatorkiem :P. A co do zastosowania- mało gram a dużo korzystam z laptopa zwłaszcza na uczelni i touchpad mnie już zaczyna denerwować i jest mało wygodny :P

Jakiś ludź usunął...

Opublikowano

Jeśli chcesz myszkę, która ma być najbardziej wygodna do noszenia, to kup sobie bezprzewodową. Zdarzyło mi się mieć w ręce kilka dobrych bezprzewodowych, które nawet na FPP dawały radę lepiej niż niektóre na kablu :) Na bateriach-akumulatorkach pracowały bardzo długo (miałam 2 komplety i stosowałam wymiennie by zawsze w razie czego drugie leżały obok naładowane; poza tym nigdy nie padła mi mysza znienacka, bo są diody sygnalizujące słaby poziom energii). Myszkę ze stacją ładującą miałam i mnie to denerwowało. Poszukaj po prostu dobrej jakości sprzętu i tyle.

#don't care

Opublikowano

jeżu, uparłeś sie do tych akumulatorów to sobie je kup zamiast standardowych baterii i wkładaj zamiast baterii takie ok 3000 - 5000 mAh wystarczą na miesiąc w myszce bez wymiany

nawet sa z ładowarką myszki w komplecie MSE091.jpg

a jak nie taka to przecież ładowarka zajmuje i tak malo miejsca w torbie laptopa

myszka z wbudowanym akumulatorem jest niby lepsza ale akumulatory tez sie zużywają i potem to juz cała myszka do wymiany a tak to kupujesz nowy ok 10-20 zł za dobry akumulator , ułamek ceny myszki

sam nosze dwie myszki bezprzewodowe, klawiaturę bezprzewodową i dodatkowo 4 naładowane akumulatory i przynajmniej raz w miesiącu zmienia w myszkach a w klawiaturze raz na 3-4 miesiące

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Posiadałem myszkę bezprzewodową i powiem jedno.

To jest takie gówno że maasakra ; x

W CS nie da się prawie sterować . Ustawieni że myszka chodzi na full i dalej zrycie chodzi.

Lepiej miec przewodowa i git ^^

roflcopter.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...