Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Dragon Age:Początek się zacina chociaż spełniam wymagania :P

Rxos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Więc tak jak w tytule. Dostałem na mikołajki od kumpla Dragon Age: Początek.

Mój komp owszem spełnia minimalne wymagania gry, nawet powinno chodzić na najwyższych.. wallbash.gif

Mam wszystko ustawione na minimalnych ustawieniach gry, ale gra i tak ledwo zipie.

Wyciągam co najmniej 8-12 fps ..Czyli grać się NIE DA..

Zaznaczę że gram na laptopie, mój kumpel ma dokładnie tego samego laptopa i mu idzie na średnich BF3 a mi nawet się nie odpala confused.gif

Mój sprzęt:

Procesor-Pentium? Dual-Core CPU T4400 (małpa) 2.20GHz

Prędkość zegara-2194 MHz

Pamięć fizyczna-2,86GB

Karta graficzna-Mobile Intel? 4 Series Exp

VRAM-1,30GB

System operacyjny-Microsoft Windows 7 Home Premium

Proszę o pomoc w zwiększeniu wydajności gry.

Zaznaczę że mam rodzeństwo które instaluje co popadnie i mam po 20GB na dysku z 160GB każdy, twierdzę że to przez zawalone dyski tak zamula i że przyda się format helpsmilie.gif

•  

Opublikowano

Przeczyść dysk i rejestr ze zbędnych śmieci za pomocą np. CCleanera, zrób defragmentację dysku, ściągnij Gameboostera.

Opublikowano

Przeczyść dysk i rejestr ze zbędnych śmieci za pomocą np. CCleanera, zrób defragmentację dysku, ściągnij Gameboostera.

Ok, ale też chciałbym tutaj powiedzieć że jak już gram nawet na tych 12 fps, to nagle mi buczy wiatraczek i spada do 6 fps i tak co chwile przestaje buczeć przyśpiesza i tak w kółeczko :P

Opublikowano

Ok, ale też chciałbym tutaj powiedzieć że jak już gram nawet na tych 12 fps, to nagle mi buczy wiatraczek i spada do 6 fps i tak co chwile przestaje buczeć przyśpiesza i tak w kółeczko :P

Pewnie laptop ci się przegrzewa, przeczyść wiatraczek z kurzu, a jak nie chcesz rozkręcać lapka, to możesz kupić spray ze sprężonym powietrzem.

W przypadku laptopa radzę też zainwestować w podkładkę chłodzącą, z doświadczenia wiem, że to dość znacznie pomaga.

Opublikowano

Dokładnie, prócz podkładki chłodzącej przydałaby się pasta termoprzewodząca na CPU i GPU. Może też wiatraki nie działają na FULL - możesz ustawić ich większą moc za pomocą programu SpeedFan.

Single Player  Inne MMO  exModerator ► Degradacja ► exModerator

Opublikowano

Pewnie laptop ci się przegrzewa, przeczyść wiatraczek z kurzu, a jak nie chcesz rozkręcać lapka, to możesz kupić spray ze sprężonym powietrzem.

W przypadku laptopa radzę też zainwestować w podkładkę chłodzącą, z doświadczenia wiem, że to dość znacznie pomaga.

Spoko, to napiszę czy pomogło :)

Pozdro i dziena

Opublikowano

Dokładnie, prócz podkładki chłodzącej przydałaby się pasta termoprzewodząca na CPU i GPU. Może też wiatraki nie działają na FULL - możesz ustawić ich większą moc za pomocą programu SpeedFan.

Yhyymm..

Tylko z tym programem do przyśpieszania pracy wiatraczka mam oto taki błąd jak na screenie

post-807543-0-88591700-1356462194.png

Opublikowano

Ściągnij wersję odpowiednią dla twojego systemu (32 lub 64-ro bitową).

Jaki masz system?

Opublikowano

Ściągnij wersję odpowiednią dla twojego systemu (32 lub 64-ro bitową).

Jaki masz system?

Win 7 Home premium

Opublikowano

Pobierz tego:

http://www.windows7download.com/win7-speedfan/juqqvmcb.html

Opublikowano

Zaktualizuj sterowniki do karty graficznej i DirectX, zmniejsz detale, zainstaluj Game Booster i przeczyść kompa Ccleanerem.

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Pobierz tego:

http://www.windows7download.com/win7-speedfan/juqqvmcb.html

Tylko gdzie tam jest żeby pobrać?

Opublikowano

Masz bezpośredni odnośnik:

http://www.almico.com/speedfan447.exe

Opublikowano

Masz bezpośredni odnośnik:

http://www.almico.com/speedfan447.exe

Ten sam błąd :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...