Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sztuka walki

Lyons

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka,

Jaką uważacie sztukę walki za najlepszą?

Według mnie najlepszą sztuką jest krav maga jak i do obrony to tak i do "kontra ataku"

Metin2 To zło! Koniec z tworzeniem serwerów! Czas na publikowanie rzeczy!

Opublikowano

Dosyć długo ćwiczyłem kung-fu i nie żałuję. Poza sprawnością fizyczną i umiejętnością walki w krótkim dystansie pomaga się wyciszyć i panować nad emocjami :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

BJJ jest dobra tylko na solo... z większą ilością przeciwników nie dasz rady

dres "wpierdolić Ci?" łamie się od osób które są na fazie juniora w byle jakiej walce

kung-fu hmmm, wymaga dużej sprawności fizycznej ale chyba według mnie w tej sztuce jest dużo zabawy, wiele ciosów mało zadanych obrażeń przeciwnikowi

Opublikowano

BJJ jest dobra tylko na solo... z większą ilością przeciwników nie dasz rady

dres "wpierdolić Ci?" łamie się od osób które są na fazie juniora w byle jakiej walce

kung-fu hmmm, wymaga dużej sprawności fizycznej ale chyba według mnie w tej sztuce jest dużo zabawy, wiele ciosów mało zadanych obrażeń przeciwnikowi

Właśnie nie. Kung fu minimalizuje wydatki energii poprzez naukę wykorzystywania siły przeciwnika przeciwko niemu :)

Opublikowano

Właśnie nie. Kung fu minimalizuje wydatki energii poprzez naukę wykorzystywania siły przeciwnika przeciwko niemu :)

Czyli tak jak w aikido że atak przeciwnika jest wykorzystany przeciwko jemu? dzwignie itp ?

Opublikowano

Czyli tak jak w aikido że atak przeciwnika jest wykorzystany przeciwko jemu? dzwignie itp ?

Tak, dźwignie, przytrzymania + cała sztuka walki bazuje na uderzaniu w tzw. "punkty witalne". Uczysz się gdzie one występują na ciele człowieka i czemu opłaca się w nie uderzać :)

Może brzmi to trochę drętwo ale zapewniam, że sama sztuka walki daje mnóstwo satysfakcji i - co najważniejsze - daje efekty :)

Opublikowano

wszystko jest dobrze umiec, ale gdzies na internecie widzialem taki filmik jak trener ucznia jednym uderzeniem w bark chyba uśpił także nie trzeba być niewiadomo kim żeby dać sobie rade;)

Opublikowano

Trenowałem aikido ale teraz zamierzam trenować coś innego, prawdopodobnie krav maga, zastanawiam się czy trenować "garażowo" z kolegami czy na treningach...

Opublikowano

Jak chcesz pocwiczyc nad sila fizyczna i obrona to judo a jak chcesz sie ponapierdalac to np muay thai

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Wystarczy raz przypierdolić gostkowi w szczękę, i leży na podłodze i nie wie co się dzieje ... Najlepszy sposób według mnie, a nie sranie się z jakimiś ajkidami, tekłondami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...