Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Jak całkiem zmniejszyć ping

MineVIP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ping-Umożliwia on zmierzenie liczby zgubionych pakietów oraz opóźnień w ich transmisji, zwanych lagami.

Przed wykorzystaniem porad poniżej podanych, sprawdź swoje połączenie bezprzewodowe lub popraw kabel.

5 rad:

1. Wyłącz wszystkie programy które wykorzystują internet, np: GG, Torrent, AQQ

2. Ściągnij program AdBlock Plus i zablokuj reklamę pojawiającą się obok listy roomów

3. Przeprowadź defragmentację HDD. Dysk działa szybciej - gra działa szybciej

4. Przeskanuj system programami typu Ad-Aware bądź Spy Bot Serach, pozbędziesz się dzięki temu zbędnych rzeczy

5. System Windows rezerwuje dla siebie (aktualizacje) 20% naszego łącza internetowego. Wyłączyć tą opcję można za pomocą programu eXPerience 2.0, bądź wyłączając aktualizacje automatyczne i zaporę systemu. Aby tego dokonać wejdź w narzędzie konfiguracji systemu zakładka usługi.

Sposób który całkowicie zmniejszy ping do 80

Wszystko zaczyna się tutaj od Hamachi. Hamachi to program, za pośrednictwem którego może połączyć się ze sobą od kilku do kilkunastu komputerów jednocześnie, aby wspólnie pograć przez sieć w dowolną grę obsługującą opcję multiplayer. Program jest w pełni legalny i po jego instalacji tworzona jest wirtualna sieć. Połączone komputery tworzą coś w stylu sieci LAN. Sieci LAN czyli lokalne charakteryzują się małymi opóźnieniami w stosunku do innych. I tutaj zacząłem kombinować. Dlaczego nie używać czegoś takiego w haxballu, gdzie ping czasem potrafi zaleźć za skórę. Przeprowadziłem z kolegom test mający na celu potwierdzenie mojej teorii. Bez hamachi miał u mnie skaczący ping koło 100.

20018912.png

A po zrobieniu sieci miał stały ping koło 80.

aaa2h.png

Podsumowując, jedyne co musisz zrobić aby zmniejszyć ilość lagów to założyć sieć hamachi, dodać wszystkich graczy i cieszyć się grą. Mam nadzieję że pomogłem wam tym rozwiązaniem.

Opublikowano

Ping zależy również od hosta, oraz od obciążenia łącza - także bierzcie na to uwagę też.

Dodatkowo na ping wpływa też odległość hosta od danej osoby.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A macie jakiś program do Opery ??? zeby tch reklam nie było czy tez bedzię działać AdBlock Plus ???

82774953444492862445.jpg

Zapraszam do gildi ProSzlachta --->Shake & Fidqet s19

Mój nick w grze --> stanek1797

Opublikowano

@up zainstaliuj se mozille, dużo lepsza przeglądarka, masa dodatków, bardziej odlagowana

KHA`ZIX!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Zaraz sprawdzimy :)

a jak te reklamy zablokować ?

cofam pytanie :P

82774953444492862445.jpg

Opublikowano

Wziłem reklamy powyłanczałem ping ten sam :( jeszcze spróbuje przeskanoowac tym programem.

82774953444492862445.jpg

Opublikowano

Ping lata jak dziki ponad 300-500 :(

Możecie wytłumaczyć dokładniej jak przez te Hamachi zrobić prosżę bardzo was :)

82774953444492862445.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ping to przedewszystkim internet hosta. Ja mam dobrego neta (6MB) i mi muli na najlepszych roomach. A na innym kompie wolniutki net i gra działa jak po maśle... Zależy tu od jakości grafiki komputera moim zdaniem. Internet to też ważna rzecz. Ja polecam wyłączyć all prócz karty z HB i wyłączyć reklamy.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ping to przedewszystkim internet hosta. Ja mam dobrego neta (6MB) i mi muli na najlepszych roomach. A na innym kompie wolniutki net i gra działa jak po maśle... Zależy tu od jakości grafiki komputera moim zdaniem. Internet to też ważna rzecz. Ja polecam wyłączyć all prócz karty z HB i wyłączyć reklamy.

Grafika? A co to kurwa BF jest? To jest zwykła flashowa gierka, tutaj grafika ma chuja do rzeczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...