Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tworzenie całkiem nowych mapek

VTEX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym poprosić was o wytłumaczenie mi lub podesłanie jakiegoś tutka jak zrobić pliki do mapek i do czego one służą i jak je spakować żeby dodać do clienta bo do serwera umiem chodzi mi o :

-W mapkach są foldery 00000 00001 000002 itp jak ja mam mapke 2x2 to potrzebne mi jest tylko 4 foldery z tymi notatnikami w środku czy te all kilkanaście folderów

- czy muszę w tych notatnikach coś zmieniać chodzi mi o te notki w folderach 00000 itp (nie notatniki z npc i respem mobów i kordami tylko all poza tym )

-No i czym to spakować i gdzie to wrzucić do packa ?? czy np rozpakować root i tam gdzieś :D ??

Opublikowano

1Tak Po stronie Clienta dodajesz do root do atlasinfo wpis

2.Jesli chcesz zmienic kordy to musisz wlasnie zmienic w tym folderze 0000 w Cliencie., w atlasinfo w root i w folderze map w tej mapie, Moby dodajesz w /usr/serverfiles/share/locale/germany/map w pliku regen.txt ,group_group

3.Czym spakowac? Packerem np FileArchiverem2,m2.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

no a te notatniki to trza tam coś zmieniać czy wkleić po prostu :D a kordy to moje byle jakie tylko żeby się nie poważały i były wszędzie takie same

Opublikowano

Notatnikiem lub Notepadedem musza sie zgadzac z atlainfo i pozycja mapy z folderu map

2252770056.png

Opublikowano

Jeszcze mam do cb jedną prośbę abyś mi napisał które pliki trza edytować ?? które notatniki to już sobie z resztą poradzę :D

Opublikowano

W Cliencie w folderze z mapa masz folder 0000 w nim znajduje sie Seting masz tam kody z dwoma zerami edytujesz to , Potem wypakowywujesz root szukasz pliku atlasinfo edytujesz wpis by kordy byly takie same,potem wchodzisz /usr/serverfiles/share/locale/germany/map i edytujesz w folderze map..

Notepadem,Notatnikiem otwierasz pliki setting.txt , atlasinfo

2252770056.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...