Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak postawić swój własny serwer Ogame

karjius

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko ludzie :) postanowiłem napisać dla was tutka jak postawić swój własny serwer Ogame ...

Więc tak:

1.Pobieramy silnik xNova

link (http://chomikuj.pl/pawcio9607/Silniki+Gier+via+WWW+%28gammo.pl%29) hasło jak by co to (gammo.pl)

2.Tworzymy nowy folder o nazwie np : Privek

3.Wypakowujemy nasz silnik do folderu który przed chwilą zrobiliśmy .

4.Wchodzimy na darmowy hosting taki jak np http://ugu.pl bądzi http://cba.pl i zakładamy tam konto.

5.tworzymy konto ftp oraz baze SQL.

6.Wgrywamy pliki na serwer przez program Fille zilla bądzi total commander (polecam fille zille).

7.Kiedy pliki nam się już wrzucą na serwer w przeglądarce wpisujemy www.nazwa tw strony.nazwa hostingu.pl /install.php(bądzi tylko install).

8.Wpisujemy w pola wszystkie dane,poczym klikamy dalej bądzi zapisz,zapisz...

9.Wchodzimy w nasze pliki przez Fille zille i usuwamy plik install.php.

10.Wchodzimy na adres naszej strony i cieszymy się grą :)

Oto krutki i prosty poradnik jak zrobić własny serwer :).pomogłem dajcie plusa w razie pytani pisać na GG 45507176 .

pozdrawiam karjius

Opublikowano

Zatrzymałem się właśnie na punkcie 7, kiedy wpisuję adres tej strony + install.php wyskakuje mi, że takiej strony nie ma. Co mogłem zrobić źle?

Opublikowano

Zakładanie gier via www na hostingach taki jak: "cba.pl", "ugu.pl", "xaa.pl" jest zabronione, nielegalne. W regulaminach tych portali możecie znaleźć poprawki mówiące o karach wynikających z łamania zasad...

Proszę administracje/moderatorów o usunięcie tematu.

Opublikowano

Zakładanie gier via www na hostingach taki jak: "cba.pl", "ugu.pl", "xaa.pl" jest zabronione, nielegalne. W regulaminach tych portali możecie znaleźć poprawki mówiące o karach wynikających z łamania zasad...

Dzięki za ostrzeżenie.

• 3 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

takie pytanie spolszczony?

Jest spolszczony, podmieniono język polski na angielski.

-=Xa Team=-

1379958827-U247153.png

Pomogłem? Podziękuj lajkiem. ;)

Opublikowano

Nie ma podstaw do usunięcia tematu. Nie jest to niezgodne z polskim prawem więc na forum być może.
A to, że jest sprzeczne z regulaminem hostingow to juz inna kwestia. Większość rzeczy które są na tym forum jest gdzies zabronione jakimis regulaminami więc ja się pytam : o co Ci chodzi? :D

btw. niech ktoś sprawdzi czy autor tematu "przez przypadek" nie wrzucił tam swoich linków z reklamami gdzieś do stopek etc ;)

Zatrzymałem się właśnie na punkcie 7, kiedy wpisuję adres tej strony + install.php wyskakuje mi, że takiej strony nie ma. Co mogłem zrobić źle?

Jeśli nie wiesz nawet jak znaleźć pliki instalacyjne daj sobie spokój ;>

• 1 miesiąc temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • 7 miesięcy temu...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

Również wyskakuje mi komunikat " null " co mam zrobić żeby to naprawić?

Pomogłem? Daj plusa! 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeśli chodzi o ugu.pl to powiem jedno. Niby nie można gier instalowac ale jak się pokombinuje to kilka miesięcy jest spokój i bana nie dadza. To nie człowiek sprawdza czy to gra czy nie tylko automat.

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...