Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zwiększenie ilości Ram na serwerze.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejdzmy odrazu do rzeczy otworzyłem ostatnio serwera na moim własnym komputerze i chciał bym zwiększyć ilość ramu którego

mógł by używać, ale maksymalna ilość jaką mogę dać to 1.5GB (1536m).

Chciał bym dodać iż mój komputer posiada 2 kostki po 2GB RAM'u czyli w calości ma 4GB RAM'u.

Patrzyłem się również na wolną pamięc ram którą mam do dyspozycji była ona równa: 2828m (megabajtów)

więc moje pytanie to dlaczego nie mogę dodać więcej niż 1.5GB RAM'u na serwer czyżby była to wina Java ?

Ponieważ system który posiadam to Windows 7 Ultimate 64-bit.

Dodałem też screena dla zainteresowanych.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

post-301073-0-69429500-1356043882_thumb.jpg

Opublikowano

Windows nigdy nie pokazuje dokładnej liczby, u mnie też tak jest że jest mniej niż mam.

Opublikowano

Po co mam dać 1200 RAM jak mogę mieć 1.5 GB maksymalnie ? Ja potrzebuje rozwiązania aby powiększyć tą ilość do 2.5 GB RAM

edit:

Macie jakieś pomysły co mam z tym zrobić bo ja już sam nie wiem próbowałem powiększyć pamięc wirtualną i dalej to samo tylko że teraz maksymalnie mogę dać około 1600m RAM'u na serwer ( przy użyciu Mz RAM Booster pisze że mam około 3 GB RAM pamięci wolnej, ale nie wiem czemu nie mogę jej użyć na serwerze... )

Czekam na odpowiedzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...