Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Warto grać. ?

iskrzyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam i odrazu pytam.

Czy warto grać w Last chaos na globalu.

Bo nigdy nie grałem, chciałem spróbować lecz nie wiem czy warto wgl. zaczynać.

Proszę o opinie. ^.^

Pomogłem Daj Lajka.

Opublikowano

Na serwerze globalnym za dużo i tak nie osiągniesz, gra dla przyjemności raczej to nie będzie, więc polecam poskakać po serwerach prywatnych, ale takich z małymi ratami, wtedy załapiesz o co chodzi. Jeśli znasz angielski to zawsze możesz się zapytać graczy na serwerze gdy czegoś nie wiesz.

Opublikowano

linoskoczek gówno wiesz za przeproszeniem , na globalu jak najbardziej opłaca się grać , jeśli będziesz aktywnie grał i ogarniał to możesz dużo osiągnąć ,linoskoczek widzę albo dawno nie grał na pl-u albo po prostu nie ogarnia i powtarza stereotyp że global ssie i gamigo to zło .

21bn1va.jpg

I see the children in the rain like the parade before the pain
I see the love, I see the hate, I see this world that we can make

Opublikowano

linoskoczek gówno wiesz za przeproszeniem , na globalu jak najbardziej opłaca się grać , jeśli będziesz aktywnie grał i ogarniał to możesz dużo osiągnąć ,linoskoczek widzę albo dawno nie grał na pl-u albo po prostu nie ogarnia i powtarza stereotyp że global ssie i gamigo to zło .

Grałem przez dłuższy czas i zrozumiałem, że gra tam nie ma sensu. Kiedyś zachciało mi się wejść do gry i kontynuować, ale pomimo ułatwienia expa i dodania wielu bajerów dalej było nudno. Każdy ma swoje zdanie i o gustach (nawet co do gry) nie ma sensu dyskutować, więc najlepiej będzie jak każdy napisze swoje zdanie i je uzasadni.

Opublikowano

to proszę tylko zaznaczaj że to Twoja opinia , bo chęci trochę i 185 nie jest problemem ( bez ładowania cash i nołlajfienia)

21bn1va.jpg

Opublikowano

185 na serwerze globalnym nie jest problemem bez nołlajfienia albo ładowania cashu? Hahahahaha.

Okej, da się wbić. Ale naprawdę zajmuje to ogrom czasu. A jeszcze więcej jak chce się mieć dobre ACC na expa i pvp, dobry set i wep.

Do tego dochodzi masa innych rzeczy. Więc weź nie wciskaj kitu, że na globalu łatwo i przyjemnie wbić max'a. Bo to jest bzdura. Jedynym plusem globala jest to, że jak już coś osiągniesz to naprawdę możesz być z tego dumny. Ale i tak jeżeli nie znasz LC to polecam Ci zagrać na jakimś rozwiniętym dobrze privie (np. LCGN01 albo LCGN02). Fakt różni się to od PL-a, ale tam poznasz postacie, ich możliwości i zdecydujesz czym warto grać.

Opublikowano

Jak bede mial wene napisze poradnik lvl up na pl od 1 do 110 (bo narazie ja tylko tyle wbilem).

Grac sie oplaca jak najbardziej.Na 90lvl + robisz mc i sprzedajesz monetki ;D

Za kase kupujesz pro zbroje i lecisz dalej.

Zeby uproscic sobie troszke gre mozesz wykupic jakis pakiet cash,np. za 60 euro ;)

Teraz fajnie sie gra bo polaczyli serwery i duzo osob jest.

Ceny sa takie sobie,mi monetki schodza po 1kk sztuka.

A takie sztylety 109+15 g5 za 1,2kkk sie znajdzie.

Opublikowano

Pakiet za 60 euro to do ciężkiej anielki jest 240 zł. Nie każdy mieszka za granicą tak, jak Ty.

Poza tym. Żeby uzbierać te 1.2kkk trzeba zrobić ponad 1k monet. A to jest strasznie nudne i monotonne.

Poza tym, żeby szybko expić trzeba mieć kasę na eski, platyny, limity i inne pierdoły.

No i trzeba mieć dobrą zbroję oczywiście, bo poza Tombem to biją mobki.

A daj spokój. Albo cholerne nołlajfienie albo ładowanie cashu. No zostaje jeszcze opcja dłuuugo grać, ale to 10x dodadzą lvl cup i nic się nie osiągnie.

Amen.

Opublikowano

No dobrze może i się mylę. Nie wiem. Prawdę mówiąc jak ja grałam na polaku to było tragicznie.

A co więcej mój znajomy, który niedawno skończył grę także nie był zadowolony, bo teraz tam się różne dziwne rzeczy dzieją. ;o

Ale i tak - czy zdecydujesz się grać na globalu czy nie polecam najpierw na jakimś privie poznać grę. :)

Opublikowano

Co do rozpoczecia gry na priwie tez sie zgadzam,bo na globalu sa strasznie nie uprzejmi jesli sie o cos pyta.

Ja zaczalem na globalu i wszystkiego sam musialem sie uczyc bo logika gracz jest taka:

"Musze expic zeby byc pro koksem,z pro eq i z pro wepem.Nie mam czasu zeby pomagac innym."

Opublikowano

ale Miyoshi widać że grałaś na pl za dawnych czasów i stereotypu opowiadasz , robienie mc nudne i monotonne? a od czego masz czat , miłe rozmówki i schodzi raz dwa nie wiesz kiedy nawet :) chyba że jesteś aż takim leniem że to mc to za dużo , ale jednak wersja oficjalna to nie to co privy , nawet te "hard" maja dużooo udogodnień .

mówisz że 185 duuuuuuuużo czasu?

szelmę zamachowca utworzyłem hm , 3 miesiące temu , z czego +/- miesiąc nie grałem jak by zliczyć te dni , nie wcale całymi dniami , a wbiłem 143lv -można? można , więc sorki, bo pomimo że Cie szanuję jako gracza , ale o Pl to troszkę się mylisz :)

21bn1va.jpg

Opublikowano

ale Miyoshi widać że grałaś na pl za dawnych czasów i stereotypu opowiadasz , robienie mc nudne i monotonne? a od czego masz czat , miłe rozmówki i schodzi raz dwa nie wiesz kiedy nawet :) chyba że jesteś aż takim leniem że to mc to za dużo , ale jednak wersja oficjalna to nie to co privy , nawet te "hard" maja dużooo udogodnień .

mówisz że 185 duuuuuuuużo czasu?

szelmę zamachowca utworzyłem hm , 3 miesiące temu , z czego +/- miesiąc nie grałem jak by zliczyć te dni , nie wcale całymi dniami , a wbiłem 143lv -można? można , więc sorki, bo pomimo że Cie szanuję jako gracza , ale o Pl to troszkę się mylisz :)

Może i się mylę. ;p Albo inaczej. Ja piszę swoje dozniania odnośnie PL-a, a ktoś może mieć inne. A ja nie mam zamiaru się wykłócać, naprawdę. :)

Opublikowano

To może ja coś powiem :)

Grałem na Plu kilka miesięcy po beta - Super atmosfera pełno ludzi na serwie no wolny exp ale zawsze było pt na sfiny i bokery przyjemnie sie grało :)

Potem po jakichś 18 miesiącach wróciłem zaczołem od zera . Na początku było ciężko blok 50 % oco chodzi itp . ale małymi kroczkami wbiłem rycka na 90 lvl potem chciałem przezucic wartościowe eq na inne konto i jak to na PLu mnie okradziono ...

Wtedy skakałem po różnych privach - Cięzko znalesc cos co ci odpowiada mialem z 20 privow na kompie az znalazłem 777 :D Bardzo milo sie gralo nie byl on za latwy ale tez nie za trudny i dobrze mila atmosfera bawienie sie HSami no ale przyszly bledy cosnięcie serwera i w końcu upadek :(

Wróciłem na PLa ( właściwie na Elysion ) - Miałem na PLu zaka 50 lvl expilem w tomb ale nie szło to przyjemnie ani nie miałem zabawy a oto chodzi ( nawiasem mówiąc nwm jak wbic 100+ w 3 miechy a dopiero 140 ++ ... ) Więc wkroczyłem na Elysion i ... Zobaczyłem wielu nowych graczy przystępne ceny i zacząłem grac no i tak gram jest b. fajnie :) Z dropu można miec spoko eq szczegolnie z evetem 4x duzo ludzi i nie tylko z polski :)

Więc tak podsumujmy na PLu dlamnie trzeba sie sporo pomęczyczyc zeby sie przebic ale potem jest latwiej na Elysion gra sie przyjemnie ale trzeba dropic a priva musisz znalesc dobrego xD IDe bo musze konczyc sry za bledy pospiech xD

Opublikowano

Jeśli masz kase kase na cash to graj na pl , jak nie masz nie graj proste . Dużo tam nie osiągniesz . Na privie jest jakaś przyjemność co chwile eventy bufki itd , nowe itemy nie ma monotonosci .

Pomogłem daj Like

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...