Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]fizz czy diana

pawelonso

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Diana dostała ostatnio nerfa o ile dobrze pamiętam.

Fizz robi z dupy kosmos na jakimś +/- 6 lvlu. Spory DMG ma z tego doskoku i ze wskoku na trójząb. Może uniknąć każdego ataku jak skoczy na trójząb (ult Kaktusa nam nic nie zrobi <3), AoE ult. Jak ja testowałem go na koncie kolegi to był kosmos. Diana była również dobra, ale dostała lekkiego nerfa :/.

;)

Opublikowano

Diana jest mobilną postacią bazującą na AP. Pełni w dużynie rolę antycarry. Posiada dash umożliwiający ucieczkę bądź doskoczenie do obranego celu. Diana świetnie spisuje się w lesie. Czyści dżunglę w bardzo szybkim tempie i z bezpiecznym zapasem HP. Od 3 poziomu może skutecznie gankować. Niestety jest uzależniona od blue buffa. Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, aby zająć nią miejsce na środkowe alei sprawując rolę typowego AP Carry. Warto pamiętać, że za sprawą skillsetu, który posiada, może mieć problemy ze skuteczną grą, jeśli trafi do zespołu ze słabą inicjacją i CC. Dlaczego? Ponieważ ?pogarda księżyca? musi być w samym środku teamfightu, a jest to dość ryzykowne biorąc pod uwagę jej kruchość. Diana posiada silne umiejętności AoE i (Q, W,E i Pasyw) dlatego nieźle sprawuje się w kompozycjach drużyny opartych na obrażeniach obszarowych.

Plusy:

• Mobilność
  • Szybka i bezpieczna jungla
  • Mocne ganki
  • Nieźle snowballuje
  • Antycarry
  • Roamer
  • Uniwersalność: Jungle, Mid.
  • Silne umiejętności AoE
  • Potężny burst

Minusy:

• AP Melee, jeśli pójdzie na lane, może mieć w early problemy z farmą przeciw ranged postaciom
  • Uzależniona w lesie od blue buffa
  • Trudność w właściwej obsłudze podczas teamfightów ? jeden błąd i nie żyjesz. W zamian daje wymierne korzyści jeśli ją ?wymasterujemy?
  • Kolejna postać z dziadowskim tańcem
  • Mało widoczne piersi GG RIOT, GG!

Gość ArronBaDo
Opublikowano

Fizz jest o niebo lepszy od Diany...

Fizz ma doskok, odskok, dobry system ucieczki, ja osobiscie Fizzem nie przegrałem nigdy n Dianę.

Fizz ma jeszcze aoe ulti, które zadje ogromny dmg, potężnego bursta, obniżenie regenu HP, na 3 lvlu zabije każdego na linii - doskok W i E i przeciwnik nie ma ponad połowy życia, nawet Diana.

Fizz jest mocny w każdej fazie gry nawet z małym feedem, a Diana bez feeda ssie, nie będzie mieć ani mr ani ap.

Fizz potrafi duzo namieszać w TF, ma aoe ulti, ma aoe E, łatwo się nim gra i nie jest banowany na rankedach choć jest silniejszy od wielu innych miderów.

Opublikowano

Nie kupuj diany. Po ostatnim nerfie niby malym jest bardzo slaba. Glownie chodzi o zasieg ulta. Wczesniej uzywales q i potem x2razy ulti. Teraz uzywasz q i musisz dosc blisko podejsc zeby cos zrobic. Tak samo jej kulki z w. Musisz maksymalnie podejsc do przeciwnika zeby kulka trafila przeciwnika. A fizz to meeeega postac. Swietny dmg i swietna mobilnosc czyni go swietna postacia. Jedyna jego wada jest to ze jest melee, ale sa sie przezyc.

Pozdro

tumblr_n94ladHf5d1qckkfko1_500.gif

Opublikowano

dziękuje za zaangażowanie i podjęcie decyzji niektórzy mogą też mieć taki dylemat ale ja wybrałem fizza :) i jak na razie wszyscy wokoło padają a ja słysze co chwile cytuje "legendary"

1350482136-U657598.png
Opublikowano

Diana :

Q który ma kosmiczny dmg i mały CD

R doskok

W tarcza + dmg

E przyciągniecie do środka + slow

Perma ban na wiekszym ELO

Gram aktualnie na

Nick :

Klasa :

Poziom :

Królestwo : Jinno

Opublikowano

dziękuje za zaangażowanie i podjęcie decyzji niektórzy mogą też mieć taki dylemat ale ja wybrałem fizza :) i jak na razie wszyscy wokoło padają a ja słysze co chwile cytuje "legendary"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...