Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym by ktoś mi pomgół na gg czy tutaj. Mam bardzo stary sprzęt, jakoś 6,7 lat...

Chciałbym pograć normalnie w Lola czy coś innego. lecz jak zwykle, nie wchodzi gra...

Chciałbym zapytać co trzeba wymienić wraz z płytą główną... Na dole wszystkie informacje.

System Operacyjny

Microsoft Windows XP Professional 32-bit Dodatek Service Pack 2

CPU

AMD Sempron 3000+

Technologia Palermo 90nm

RAM

1,00 GB 1-Kanałowy DDR @ 194MHz (3-4-4-8)

Płyta Główna

Gigabyte Technology Co., Ltd. M1689D (Socket 7)

Grafika

FPD1730 (1280x1024@60Hz)

128MBRadeon X1050 Series (Omega 3.8.442) (Gigabyte)

128MBRadeon X1050 Series Secondary (Omega 3.8.442) (Gigabyte)

CrossFire Wyłączony

Dyski Twarde

112GB Western Digital WDC WD1200BB-00GUC0 (PATA) 34 °C

I tak, może się ktoś na tym zna i mi pomoże, błagam będą + za każdy post ( pomocny ) ...

Chciałbym wymienić tylko karte graficzną, Ram, procek no i oczywiscie plyte glowna.

AMD(\Sempron Processor

3000+

1,81 GHz, 1GB ram ...

DDR3 podstawa, błagam o pomoc naprawde...

Tutaj albo gg : 13745987

Opublikowano

1. Regulamin, wzór, budżet.

2. DDR3 to nie podstawa, podstawa to płyta główna, ew. można do karty graficznej albo procesora przygotowywać komputer.

3. Ogólnie wszystko do wymiany.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

1. Regulamin, wzór, budżet.

2. DDR3 to nie podstawa, podstawa to płyta główna, ew. można do karty graficznej albo procesora przygotowywać komputer.

3. Ogólnie wszystko do wymiany.

Nie ma już wzoru... jest temat w którym jest napisane jak poprawie pisać temat.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

I co, będziecie się kłócić o temat ? :D Ciasteczko men mi pomgół :) Dziękuje ; )

Przecież on nawet nie pisał w tym temacie....

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Na GG dałem taki zestaw ;): Phenom II X4 965 BE, Fortis HE, Corsair8GB DDR3, HD4870 X2, Thermaltake Smart 630W

To git, ale nie wiem czy nie lepiej szukać 7770 od szafirka....

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

4870x2 jest lepszy od 7770 , ale nie posiadam directa 11 jak komuś na tym zależy na to 4870x2 odpada , no ale do lola i gier mmo-rpg online , wystarczy w zupełności

Zostaw lajka ;)

Opublikowano

4870x2 jest tylko trochę lepszy a zjada 380W prądu (HD7770 80W) + bardzo się grzeje i to jednak karta dwuprocesorowa więc mogą być dropy fps/ścinki, po za tym nie każda gra obsługuje takie karty. HD4870x2 jest naprawdę kiepskim wyborem, już lepiej wziąć HD5850 który jest w podobnej cenie, ewentualnie HD4890 który jest tańszy a nie tak bardzo gorszy.

Po za tym 4870x2 aktualnie widzę tylko referenty, a ta karta nawet na dedyku się grzeje.

Opublikowano

Coś za coś , fakt prądożerna jest w cholerę. Ja podaje wam tylko która lepsza z zaproponowanych , sam nic nie oferuję.

Mimo grzania się i prądożerności HD 4870x2 jest wydajniejszą kartą niż 5850.

Zostaw lajka ;)

Opublikowano

No dobra, pomyślimy... ;) I tak kupuje dopiero w styczniu =) Dzięki all, ja chce tak żeby karta mogła wejśc na wszystkie gry, a nie ze nie jest obslugiwana przez jakas :) Moze kiedys bedzie mi wlasnie taka potrzebna ktora musi wejsc na all :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Co to za RAMy ? Ja mam jedną taką kość, ale zapłaciłem za nią w promocji 75zł ...bierz Crucial Ballistix za 140zł. Albo mi się wydaje, albo nie dałeś zasilacza :P. Bierz Thermaltake Smart 530w, a nie 600, niepotrzebna taka moc, jeśli zdecydowałeś się na 7770.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...