Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak wgrac mapki z clienta(emperiusa) na serwer?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam tak jak w temacie i zeby dzialalo tak samo z mobami prosze o pomoc.

PS Systemu ulepszen nie da sie wyciagnac? I jak ustawic tylko 2 krolestwa do gry?

x

Opublikowano

Up wyciagasz mape z Clienta Emperiusa dodajesz do swojego Clienta ,otwierasz root w atlasinfo dajesz wpis ,do texturset musisz dodac ,pliki odpowiadajace za ta mape

dodatkowo textury mapy proponuje dodac w nowym pliku eix i epk

Po stronie serwera Musisz dodac do folderu map /usr/serverfiles/share/locale/germany/map musisz dodac w index i w configu.

Pomogłem? Daj Lubie to! :)

2252770056.png

Opublikowano

systemu ulepszeń nie da się wyjąć poprzez client-a musiałbyś mieć dostęp do FTP :/

czego tu szukasz ?

Opublikowano

System ulepszen mozesz podpatrzec i sam zrobic tylko musisz miec itemy takie jak oni jesli chcesz miec podobmy.

Wchodzisz Navicat-->Player-->refine_proto ustawiasz id ulepszaczy i liczbe

Potem wchodzisz Navicat-->player-->item_proto-->szukasz id itemu-->lecisz w prawo ustawiasz w refine_vnum id zbrojki a w refine_set id ulepszacza z refine_proto to samo robisz z broniami,zbrojami,bizuteria..

2252770056.png

Opublikowano

Chyba że ma dostęp do FTP serwera to może z mysql pobrać refine_proto ale musisz mieć też wszystkie itemy aby to zadziałało

czego tu szukasz ?

Opublikowano

Up w refine proto masz tylko ulepszacze musialby wyciagnac refine_proto + item_proto ;> <3 bo w item_proto masz w refine_vnum wpisane id nowej zbrojki,itemu a w refine_set id ulepszacza z refine_proto

2252770056.png

Opublikowano

Chyba tego nie ogarne :>

Up wyciagasz mape z Clienta Emperiusa dodajesz do swojego Clienta ,otwierasz root w atlasinfo dajesz wpis ,do texturset musisz dodac ,pliki odpowiadajace za ta mape

Po stronie serwera Musisz dodac do folderu map /usr/serverfiles/share/locale/germany/map musisz dodac w index i w configu.

Wgralem i w pierscieniu tp jak klikam przenies na ta mape to nic sie nie dzieje

x

Opublikowano

@2UP

wiem ale już nie chciałem się rozpisywać ;d

czego tu szukasz ?

Opublikowano

Dodalem mapki na serwer index gotowy wgralem ale config to jaki edytowac bo w folderze map nie mam a w cliencie nic nie robilem bo te mapy tam juz sa

x

Opublikowano

@up

ale mapy które wrzuca się na serwer a które wrzuca się do klienta się chyba różnią wiec nie wiem czy da się mapę wyjąć z klienta i wrzucić na serwer

czego tu szukasz ?

Opublikowano

Bo ja mowie u siebie nie wiem jakie Ty masz foldery na tych swoich plikach ja na Badara mam game99 Chanel2,Chanel3 itp..

2252770056.png

Opublikowano

Bierzesz mapę np. 4 strony świata z germany/map emperiusa i wklejasz do swojego.

W germany/map znajdujesz plik Index i przypisujesz index tej mapy

W germany uzupełniasz plik settings.lua (dodajesz nowy wpis)

W folderze z swoim channelami uzupelniasz plik Config, dodajesz numer indexu nowej mapy

Z clienta Emperiusa>root bierzesz atlasinfo i wklejasz do swojego root'a, (pakujesz)

Uruchamiasz serwer i gotowe.

pIOuQ29.png

Opublikowano

Mozesz dodac na te Chanele ja np jak dodaje na game99 to daje tylko mape na ch1 a Ty jak chcesz na wszystkie Chanele to dawaj w tych chanelach.

2252770056.png

Opublikowano

Bierzesz mapę np. 4 strony świata z germany/map emperiusa i wklejasz do swojego.

W germany/map znajdujesz plik Index i przypisujesz index tej mapy

W germany uzupełniasz plik settings.lua (dodajesz nowy wpis)

W folderze z swoim channelami uzupelniasz plik Config, dodajesz numer indexu nowej mapy

Z clienta Emperiusa>root bierzesz atlasinfo i wklejasz do swojego root'a, (pakujesz)

Uruchamiasz serwer i gotowe.

NIe wiem jak to dodac zobacze jutro z jakims poradnikiem

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...