Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gameplaye.

Gość lukasz22126

Rekomendowane odpowiedzi

Gość lukasz22126
Opublikowano

Witam Was, liczę na to że znajdzie się jakaś doświadczona osoba w tworzeniu gameplayów. ;) potrzebuję kilku porad.

1.Jak myślicie, czy dobrze konwertuję filmy? - Film nagrany wrzucam do VirtualDub i konwertuję kodekiem Xvid MPEG-4 (Czyli z 15gb robi się coś 500mb-1gb max. Zależy od filmu. ;)) Potem sklejam go sobie z intro w Corel video studio pro x5 i ewentualnie robię jakieś obróbki, konwertuję ponownie i potem wrzucam do Freemake Video Converter, ustawiam sobie parametry konwertowania w 720p i podobno nie pogarsza to jakości, tak samo jak konwertowanie VirualDub.

2.Lepiej nagrywać głos w oddzielnym programie? np Audacity. Czy lepiej użyć nagrywania głosu z mikrofonu w programie do nagrywania ? (Nagrywam programem Action)

3.Lepiej mówić dużo, czy mało? Niektórzy narzekają na to, że autor za dużo gada, taka prawda :) A Wy jak myślicie?

4.Gry.. Od jakiej zacząć, chcę zrobić jakąś serię, na początek myślałem nad jakimiś skradankami itp. Mowa tutaj o DISHONORED, jeśli macie jakieś gry godne polecenia do nagrywania to piszcie :)

Mam nadzieję, że mi pomożecie. :) Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam Was, liczę na to że znajdzie się jakaś doświadczona osoba w tworzeniu gameplayów. ;) potrzebuję kilku porad.

1.Jak myślicie, czy dobrze konwertuję filmy? - Film nagrany wrzucam do VirtualDub i konwertuję kodekiem Xvid MPEG-4 (Czyli z 15gb robi się coś 500mb-1gb max. Zależy od filmu. ;)) Potem sklejam go sobie z intro w Corel video studio pro x5 i ewentualnie robię jakieś obróbki, konwertuję ponownie i potem wrzucam do Freemake Video Converter, ustawiam sobie parametry konwertowania w 720p i podobno nie pogarsza to jakości, tak samo jak konwertowanie VirualDub.

2.Lepiej nagrywać głos w oddzielnym programie? np Audacity. Czy lepiej użyć nagrywania głosu z mikrofonu w programie do nagrywania ? (Nagrywam programem Action)

3.Lepiej mówić dużo, czy mało? Niektórzy narzekają na to, że autor za dużo gada, taka prawda :) A Wy jak myślicie?

4.Gry.. Od jakiej zacząć, chcę zrobić jakąś serię, na początek myślałem nad jakimiś skradankami itp. Mowa tutaj o DISHONORED, jeśli macie jakieś gry godne polecenia do nagrywania to piszcie :)

Mam nadzieję, że mi pomożecie. :) Pozdrawiam.

1. Strasznie dużą pracę wykonujesz. Zastąp to wszystko programem "Sony Vegas Pro", wszystko masz w jednym.

2. Tak, lepiej w oddzielnym. Zawsze może cos wyciąc itp., a jak nagrywasz np. FRAPSem głos z mikrofonu i chcesz cos wyciąc to musisz także obraz wyciąć :)

3.Lepiej mówić dużo, ale oczywiscie dużo i fajnym sposobem, ciekawie. Po prostu musisz zaciekawić słuchającego.

4.Najlepiej nagrywać to co jest na topie:) Aktualnie FarCry 3 i od tego polceam Ci zacząć.

skpUo.png

Gość lukasz22126
Opublikowano

Mam Far Cry 3. Ale już byłem przy końcu zanim myślałem o nagrywaniu, i znam większość misji itd.. A wiadomo że lepiej sie nagrywa jak się nie wie co się stanie.

Co do konwertowania.. W freemake mogę sobie ustawiść Bitrate i Szybkość transmisji bitów dźwięku, jak się nim konwertuje, to YouTube nie musi go potem tyle przetwarzać. :) Więc dobre jest rozwiązanie Sony Vegas Pro ----> Freemake? Lepiej mi się obrabia w colerze, jest prostszy i wszystko ładnie widzę, a w sony mam jakoś problem. ;D

Opublikowano

Do pierwszych trzech podpunktów odpowiedzi udzielił UP ale co do 4 mam inne zdanie. FarCry na polskim rynku YouTube i FPP są coraz rzadziej oglądane. Radzę zacząć od Euro Truck Simulator 2 (SKKF miał 1,5 tys. widzów drugi wynik po Minecrafcie) i NBA2K13(Nikt w Polsce chyba z tego nie nagrywa i tym można się wybić), możesz również spróbować z F1 2012 ;)

Gość lukasz22126
Opublikowano

Hmmm, nie przepadam za tego typu grami :D Myślę, że nagrywa się to, co najlepiej przypadnie nam do gustu :) Macie polecić jakieś gry akcji, skradanki czy coś z tego typu? A co do konwertowania, lepiej użyć Freemakera czy po Sony Vegas się nie opłaca? I spadnie mi jakość filmu po konwertowaniu w Sony Vegas? :)

Gość lukasz22126
Opublikowano

Tak się składa, że całą grę mam już za sobą 2 razy.. :D I jakoś mnie nie ciągnie żeby przechodzić 3 raz. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...