Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

plimos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Otóż mam problem który zaistniał poraz pierwszy od kiedy mam ten komputer (z 4 lata). Mam kartę graficzną geoforce 8800gt i niedawno zadzwoniła do mnie mama, że coś się dzieje z komputerem, dobra wróciłem do chaty patrze wszystko mruga, czarny kolor potem powrót do pulpitu i info "sterownik ekranu nvlddmkm.sys przestał działać",a po jakims czasie jak to się skumuluje wypierdala blue screen "nvlddmkm.sys - Adress 8C030C90 base at 8C02B000, DateStamp 470bb001" (nie mogę wkleić zdjęcia, bo coś komputer po formacie nie wykrywa mi iPhona". Czytałem w internecie jak sobie z tym poradzić i chuja, nawet filmu na spokojnie nie mogę obejrzeć. Zrobiłem z 2 formaty, instalowałem nowe sterowniki, stare sterowniki, sprawdzałem temperature na GPU, zmieniałem ustawienie wtyczek USB (wycztałem w necie, że to może pomóc) i 0 posunięcia w tym kierunku. Jedynym rozwiązaniem i dlatego do was pisze było kompletne wyjebanie sterowników (siedzę na karcie VGA).

Sorki za przekleństwa, ale krew mnie zalewa (...)

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

widocznie problem z grafiką, albo chipset albo ram, pożycz dowolną i sprawdź czy ona zadziała albo swoją podłącz do jakiegoś kompa

jeśli problem z innymi programami czy sterownikami to siadł RAM w komputerze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Skoro problemy ze sterownikiem karty graficznej , który przestał działać , to wyciągnij kartę i wsadź ją do innego kompa . Zobacz co się będzie działo. (oczywiście musisz usunąć sterownik poprzedniej karty graficznej jeżeli takowa jest w innym komputerze , są od tego programy np. Driver Cleaner)

Driver Cleaner - nie daje skana ( zaufane źródło)

CLICK

Zostaw lajka ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...