Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] T-34, czy warto nim grać?

askolek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem średnim graczem jeśli chodzi o doświadczenie. Lubię grać ciężkimi, jednak nie obędzie się bez lekkich dla odmiany. Od czasu do czasu pogram też jakimś medem, jednak rzadko nimi gram, bo mam w garażu tylko 3 medy xD (Pz III, Pz IV, VK 3601H). Kiedyś tam rozpocząłem drzewko i dotarłem do A-20 i nie dawno go kupiłem, by zbadać t-34. No i teraz mam go zbadanego, ale pytanie - czy warto go kupić? Co mnie interesuje? Ono czysty fun! Średnio mnie obchodzi ile on zarabia, ważne by się fajnie grało. A co potrzebuję do funu? Przede wszystkim mobilność i penetracja. Nie bd kupował jakiegoś muła który nic nie spenetruje. To są najważniejsze atuty (od razu mówię, że nie chcę komentarzy typu; "Jak lubisz mobilność to idź w T-50-2". Od scoutowania mam inne czołgi). Pobocznym parametrem jest odbijalność pancerz. Czy dużo odbija? Czy może nie zawracać sb głowy kątowaniem pancerza?

Oraz jakie macie zdania na temat tego czołgu (może jakieś macie uwagi) i tych późniejszych w tym drzewko

p.s

Domyślam się, że jest pełno podobnych tematów, że jest google. Problem jest w tym, że w google nic nie znalazłem, a ta wyszukiwarka z tego forum mi nie działa - co bym do niej nie wpisał, zawsze pokaże mi "brak wyników". Więc proszę was o brak spamu. Z góry dziękuję

Opublikowano

Z działem 57mm problemów z penetracją nie ma na tierach 5/6 jeżeli wywali wyżej(rzadko, ale czasem) to już ciężko jest przebić, ze względu na, to że działo nie jest super celne. Działo jest spamerskie, ale nie ma super celności i celownik dłużej się skupia niż przeładowuje xD

Mobilność na załodze 100% i najlepszych gąskach i silniku jest dobra nie powiem, że super, bo dla mnie, to jest tylko dobrze.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Faktycznie zapomniałem o celności o.O. Naprawdę jest aż tak słabo??

Z tego co widziałem na filmiku multiego no i z tego co pamiętam gdy ja nim grałem(to było w patchu 6.8 więc teraz może jest lepszy) to celność może nie była taka zła, ale na pewno nie była dobra jak pisałem zbyt szybko przeładowywał, a za wolno celował, ale na bliskie dystanse działo jest zabójcze dzięki szybkiemu przeładowaniu ;D

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Popatrzałem na moduły t-34, mam zbadane all oprócz gąsek i wieży xD. Co do armaty to celność wynosi 0,41, gdzie w koim kw-1s wynosi 0,48 (a nim strzelam na duże odległości). Myślę, że mogę kupić na próbę.

A wy jaką frajdę mieliście z tego czołgu i z następnych? (podobno dalszymi czołgami fajnie się gra)

Opublikowano

Ja pamiętam T-34 jeszcze z bety... całkiem przyjemny, o ile wiem dostał od tego czasu jakieś buffy... generalnie następny w kolejce T-34-85 to czysta poezja, później jest gorzej bo masz T-43 z relatywnie słabym działem jak na swój tier... dalej znowu T-44, które jest chyba najlepszym medem na VIII i potem znowu spadek formy - T-54 które w becie było mega OP więc znerfili je tak, że teraz 7 tiery go wykańczają. Wszystko po to, żeby dojść do X tieru gdzie czeka obecnie najlepszy med w grze (nie licząc Bat Chata ale ten jest nie dla wszystkich).

Więc generalnie drzewko ma swoje upadki i wzloty :)

Opublikowano

Kurwa, a mój best tier to 7 :/. Ale podobno na t-44 trudno wyjść na minus (kolega mi tak mówił). Kupiłem t-34, ale niezbyt mi przypadł do gustu, bo na razie gram stockowym. Najpierw zbadam wieżę, a potem gąski, bo ta stockowa armata to koszmar, a nie chce mi się wywalać 40k kredytów na armatę 56mm, tylko na kilka bitew (chyba, że 56mm jest lepsza, to w tedy ją kupię). T-43 nie jest taki zły. zawsze go unikam szerokim łukiem, bo to chyba jedyny 7 tier którego nie jestem w stanie uszkodzić żadnym z posiadanych pojazdów z wyjątkiem arty i ELC AMX <LOL>.

Opublikowano

nie grałem t34 więc w kwestii tego jaki to czołg się nie wypowiem :) ale warto dość do t44/t54 i t62 :)

t44 jest fajnym czołgiem, wymaksowany naprawdę potrafi wkurwiać przeciwnika, ale np odpada w starciu 1 na 1 z panterąII(b.dobry pancerz przedni jak na MEDA) lub pershingiem (szybszy reload) lub typem ale to tak z moich odczuć. Trzeba jak każdy czołg wyczuć co się może, umie i da się zrobić :D

Tak mam dysleksje, nie zwalnia to z próby robienia jak najmniejszej ilości błędów

signature.png

Opublikowano

zabrakło "-" w twoim t-34 :). Nie mniej jednak trzymam się zasady "powolutku jak ślimaczek, byle do gry był smaczek" ;). A w t-34 która armata lepsza, 56mm czy top 76 mm?

Opublikowano

zabrakło "-" w twoim t-34 :). Nie mniej jednak trzymam się zasady "powolutku jak ślimaczek, byle do gry był smaczek" ;). A w t-34 która armata lepsza, 56mm czy top 76 mm?

Tam jest 57mm i te 57mm jest najlepszym działem.

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

Ja mam T-34 i polecam , raz mnie wywalilo na 8 tiery 5 i tygrysa II rozwaliłem , więc da rade działem 57mm.

Potem T-34/85 też fajne jak się wymaksuje , tygrysa rozwalisz , ale z Mausem problem , tylko od tyłu.

mca.png

Nie mam co robić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

operations.png

mpcforum.pl!!!

18706.png

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

Z tego co widziałem na filmiku multiego no i z tego co pamiętam gdy ja nim grałem(to było w patchu 6.8 więc teraz może jest lepszy) to celność może nie była taka zła, ale na pewno nie była dobra jak pisałem zbyt szybko przeładowywał, a za wolno celował, ale na bliskie dystanse działo jest zabójcze dzięki szybkiemu przeładowaniu ;D

Nie wypowiadaj się na ten temat jak nie masz tego czołgu z filmu to można określić ilość życia.

Czołg dobry nie narzekałem podczas gry nim.Dobry medium potem tylko lepiej aż do VII tieru bo go trzeba przemęczyć ale po nim jest T-44 według mnie najlepszy medium na VIII poziomie.

Opublikowano

Nie wypowiadaj się na ten temat jak nie masz tego czołgu z filmu to można określić ilość życia.

Czołg dobry nie narzekałem podczas gry nim.Dobry medium potem tylko lepiej aż do VII tieru bo go trzeba przemęczyć ale po nim jest T-44 według mnie najlepszy medium na VIII poziomie.

Kolejny ślepy. NAPISAŁEM WYRAŹNIE, ŻE MIAŁEM TEN CZOŁG W 6.8!

BTW

Z filmików jak gra Multi można się wiele nauczyć, bo to mistrz ESL'a Polski i wie jak grać ;)

1372333810-U137250.jpg

Opublikowano

T-34 To bardzo fajny czołg pierwsza armata i najlepsza ładują 6 sek. No i Pierwsza armata to taka mała haubica jedyny problem to ze uwazajcie na Pz IV on jest dobrym przecziwnikiem T-34. Losowanie to 70% dobrego losowania na dzien i 30% złego losowania na dzien. Wiem grałem nim pare bitew ale na 5 tier to jest SUPER!

:D

Opublikowano

Dla mnie to była droga przez mękę... Nie dość, że wymaksowany był powolny i mało zwrotny to armata nie radząca sobie z niczym o celności nie wsponimając

Opublikowano

Ja odradzam czołgu.

Chyba ,że chcesz dojść do t-54 który jest już w miarę fajny.

Działo według mnie jest bardzo słabe jak na ten tier i grało mi się nim bardzo źle.

Opublikowano

A-20 jako tako do scouta jest dobry.

Wymaksowany jest szybki i bardzo zwrotny a jak jesteś na topce to myślę ,że dużo możesz zdziałać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...